Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відеозвернення голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка до жителів області напередодні поминальних днів

Дата: 24.04.2020 08:44
Кількість переглядів: 401

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко звернувся до жителів Житомирщини з проханням дотримуватись карантинних заходів та утриматись від відвідування кладовищ в поминальні дні.

Фото без опису

Шановні жителі Житомирщини!

Я дякую ще раз за те, що на Великодні свята лишилися вдома та долучилися до богослужіння в режимі онлайн.

Ви щодня слідкуєте за інформацією щодо захворюваності на коронавірус в Житомирській області. І на превеликий жаль вона невтішна. Хотілося б мати набагато менші цифри захворюваності. Науковці очікують нові піки спалаху орієнтовно на кінець квітня – початок травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитися у поминальні дні.

Провідна неділя в Україні традиційно починається на дев’ятий день після Великодня. Вшанувати на кладовищах пам’ять покійних родичів у цьому році стає проблематично. Проводи нині на паузі. Все тому, що поминальний тиждень також припадає на період дії обмежувальних заходів через коронавірус

Розуміючи небезпеку та за погодженням з релігійними організаціями, ми вживаємо наступних заходів – закриття територій цвинтарів та припинення руху будь-якого транспорту до кладовищ.

Зазначені заходи є цілком обгрунтованими відповідно до практики, застосованої іншими європейськими державами в рамках боротьби з коронавірусом, та є навіть суттєво м’якшими, аніж ті, до яких вдаються в цих країнах, повністю заборонивши релігійну діяльність на час пандемії. Дев’ятий день після Великдня не є єдиним днем у році, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд. Цього року будуть ще дві такі спеціальні нагоди (6 червня та 7 листопада), не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминання померлих в дома під час молитви.

Дякую за свідомий підхід та порозуміння. Нехай Господь береже у Вашому домі злагоду, а в душі спокій.

Будемо сильними та свідомими!

Віталій БУНЕЧКО

Голова Житомирської облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь