Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

34-ті роковини Чорнобильської катастрофи: пільги та виплати чорнобильцям

Дата: 24.04.2020 16:12
Кількість переглядів: 447

26 квітня 2020 року виповнюється 34 роки з дня аварії на  Чорнобильській АЕС. На сьогоднішній день на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Коростенської районної державної адміністрації  перебувають 8347 постраждалих громадян, з них: 420 осіб  потерпілі I категорії захворювання  яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС, 94 учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

Дана категорія осіб  користується пільгами відповідно Закону України "Про Статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». По мірі надходження коштів з державного бюджету проводиться виплата  компенсації 50% та 25% вартості продуктів харчування за медичними нормами, встановленими Міністерством праці та соціальної політики України.

На виконання державної програми соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на оплату санаторно-курортного-лікування громадян віднесених до категорії I та дітей, інвалідність яких пов'язана з наслідками аварії на ЧАЕС на 2020 рік передбачено 760,5 тис.грн., на виплату грошової компенсації замість  санаторно-курортної путівки за самостійним вибором особи  75,6 тис.грн.

Договорами на медичне обслуговування  та пільгове зубопротезування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи передбачено кошти в сумі 635,2 тис.грн.   

За рахунок коштів місцевого бюджету надана матеріальна допомога в розмірі по 500 грн.:

5 вдовам померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС; 4 батькам дітей з інвалідністю захворювання яких пов'язане з наслідками аварії на ЧАЕС до 18 років; 52 учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС для вирішення соціально-побутових проблем.

Ушомирською об'єднаною територіальною громадою також вшановано учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, вдів ліквідаторів, дітей з інвалідністю  захворювання яких пов'язані з наслідками аварії на ЧАЄС, які проживають на території громади, зокрема надано матеріальну допомогу 32 учасникам ліквідації аварії, 3 вдовам померлих ліквідаторів, 1 дитині  по 1000,00 грн.

Начальник управління

Лілія СИТНІК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь