Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Житомирській ОДА обговорили питання забезпечення самоізоляції та обсервації осіб, які перетинають державний кордон

Дата: 28.04.2020 15:10
Кількість переглядів: 481

Перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко провів сьогодні, 28 квітня, нараду щодо координації дій центральних і місцевих органів виконавчої влади, розрахунку сил і засобів для забезпечення самоізоляції (з використанням електронного сервісу «Дій вдома») або обсервації осіб, які перетинають державний кордон.

Фото без опису

Участь у нараді також взяли представники управління цивільного захисту населення та оборонної роботи ОДА, управління охорони здоров’я ОДА, Головного управління Національної поліції в Житомирській області, Національної гвардії України, Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Володимир Федоренко наголосив на тому, що всі, хто перетинає державний кордон у Житомирській області, обов’язково мають пройти самоізоляцію або ж обсервацію за письмовою згодою.

Нагадаємо, що для осіб, які прибули в Україну, Уряд передбачив двотижневий карантин. Днями визначили чіткі вимоги: як визначитися між самоізоляцією та обсервацією. Прикордонники мають інформувати громадян про можливість проходження самоізоляції з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

Крім того, Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Так, нормативними актами Кабінету Міністрів передбачена обов’язкова госпіталізація до обсерваторів осіб (крім окремо визначених категорій), які прибули з-за кордону чи з тимчасово окупованих територій України. Змінами Уряду передбачено, що окрім госпіталізації в обсерваторах громадяни можуть погодитися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома».

У зв’язку з нововведеннями особам, які прибувають з-за кордону чи з окупації у пунктах пропуску (КПВВ) уже не доведеться заповнювати бланк добровільної згоди на самоізоляцію. Натомість, якщо особа, яка в’їжджає, не хоче їхати до обсерватора, вона має завчасно завантажити на свій смартфон відповідний додаток. Також є можливість завантажити додаток у пунктах пропуску (КПВВ), для цього на кабінах паспортного контролю розміщені стікери з QR-кодом. Під час прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби перевірятимуть внесення особою інформації у додаток. Проте наголошуємо, що завчасне встановлення додатку допоможе швидше перетнути кордон.

Державна прикордонна служба України інформує, що після Великодня пасажиропотік на кордоні дещо зріс, але залишається досить незначним. Прикордонники щодобово здійснюють по 12-14 тисяч пропускних операцій на в’їзд та виїзд.

Застосунок «Дій вдома» має на меті полегшити процес ізоляції для українців. Поліцейським та лікарям теж буде легше контролювати людей, які приїхали з-за кордону. Людям комфортніше перебувати вдома, ніж в обсервації. І це яскравий приклад того, як «Держава у смартфоні» осучаснює Україну. На цьому нещодавно наголосив Президент України Володимир Зеленський під час наради з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 зазначав.

Якщо ж особа, яка прибула з-за кордону чи з тимчасово окупованої території, не бажає або не має можливості встановити додаток «Дій вдома» прикордонники у пункті пропуску інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Нацполіції для транспортування такої особи до місця обов’язкової обсервації.

Нагадаємо, що особам, які раніше давали добровільну згоду на самоізоляцію, варто дотримуватися її до закінчення 14-денного карантинного періоду.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь