Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліція Житомирщини вкотре застерігає громадян від необдуманих операцій з коштами на банківських рахунках

Дата: 29.04.2020 15:32
Кількість переглядів: 486

Поліцейські зареєстрували випадок шахрайства відносно 31-річної житомирянки, яка повірила ошуканцю під виглядом «банківського працівника». У результаті жінка втратила майже 10 тисяч гривень. Нині правоохоронці встановлюють особу, причетну до злодіяння, та закликають жителів області бути вкрай обережними у спілкуванні з незнайомими «фахівцями» по телефону та при проведенні фінансових операцій.

Фото без опису

До Житомирського відділу поліції звернулась жителька обласного центру із повідомленням про втрату коштів через обман. Жінка розповіла, що вдень 28 квітня на її мобільний номер зателефонував незнайомець, який назвався працівником служи безпеки банку. За її словами, з рахунку заявниці було здійснено невдалу спробу зняття коштів. Відтак «працівник банку» запропонував жінці негайно зняти свої кошти та… переказати їх на кілька номерів мобільних операторів нібито для захисту. 

Схвильована такою звісткою жінка повірила незнайомцю та виконала всі вказані дії. Лише згодом оговталася та зрозуміла, що переказала невідомо кому майже 10 тисяч гривень.

Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України триває з’ясування всіх обставин події та встановлення осіб, причетних до правопорушення. 

У всіх схожих випадках поліцейські працюють з банківськими установами та мобільними операторами, однак така робота вимагає значних затрат часу та ресурсів. Відтак правоохоронці закликають громадян дотримуватися простих правил, що допоможуть убезпечити себе від зазіхань шахраїв:

- запам’ятайте самі та нагадайте своїм літнім батькам, близьким та друзям, що працівники банківських установ ніколи не питають паролі доступу до карток або електронного кабінету. У разі, якщо виникли підозри, що хтось отримав незаконний доступ до вашого рахунку – самі зателефонуйте до банківської установи за номерами, вказаними у вашому договорі на обслуговування або на пластиковій картці;

- у телефонних розмовах з незнайомцями пам’ятайте, що назватися можна будь-ким, однак, поки ви не отримаєте реальне підтвердження того, з ким ви насправді розмовляєте, не варто виконувати дії чи прохання, що можуть вам зашкодити (переказувати кошти, надавати особисту інформацію чи дозволяти проводити якісь інші дії з фінансами тощо).

Будьте уважними та розважливими та не давайте шахраям шансів збагатитися за ваш рахунок.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

  © Головне управління Національної поліції в Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь