Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Напередодні травневих свят понад мільйон ветеранів отримають допомогу від держави

Дата: 30.04.2020 10:12
Кількість переглядів: 303

Напередодні травневих свят понад мільйон ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань отримають щорічну разову грошову допомогу до 5 травня. Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна на брифінгу за результатами засідання Уряду.

За словами Марини Лазебної, у 2020 році розмір такої допомоги становитиме від 900 до 4120 гривень залежно від категорії.

Зокрема очільниця Міністерства повідомила, що ветерани війни I групи інвалідності отримають 4 120 гривень, II групи – 3 640 гривень, ІII групи – 3 160 гривень, учасники бойових дій – 1 390 гривень, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 4 120 гривень. Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни, визнаних за життя особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, буде виплачено по 900 гривень.

”Нам дуже важливо, щоб цю допомогу люди отримали вчасно, кошти вже перераховано органам соціального захисту населення у сумі 1 346,2 млн гривень. Станом на 28 квітня зазначені виплати вже отримали 843,1 тис. осіб”, - резюмувала Міністр соціальної політики.

Довідково:

Розмір виплати затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19.02.2020 № 112 „Деякі питання виплати у 2020 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” і „Про жертви нацистських переслідувань”. Виплата здійснюється щороку до 5-го травня відповідно до Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”. Особи, які не отримають разової грошової допомоги до 5 травня, мають право звернутися за нею та отримати її до 30 вересня відповідного року, в якому здійснюється виплата допомоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь