Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кабмін призначив нових очільників ДПС та Держаудитслужби

Дата: 30.04.2020 10:24
Кількість переглядів: 408

29 квітня за засіданні Уряд призначив Геннадія Пліса Головою Державної аудиторської служби, а Олексія Любченка – головою Державної податкової служби.

Фото без опису

Як зазначив Міністр фінансів Сергій Марченко під час брифінгу, ідеться про призначення шляхом укладання контракту тільки на період дії карантину. Після завершення карантину буде можливість повернутись до конкурсів.

«Для нас ключовим було те, щоб люди були фахові, досконало розбирались у системі і знали, як виключити будь-які можливості для корупції. На мій погляд, обрано найбільш професійних і досвідчених претендентів. Вони мають одразу приступити до роботи і виправляти критичний стан речей», - наголосив Сергій Марченко. 

Під час брифінгу Міністр фінансів поставив конкретні задачі новому очільнику ДПС, зазначивши, що саме виконання чітких КПІ буде маркером його роботи.

«Чого я очікую від нового керівництва Податкової служби:

1.    Протягом 10 днів публічно представити стратегію реформування ДПС і план дій з термінами реалізації.

2.    Публічно звітувати кожного місяця щодо результатів.

3.    Забезпечити визначений план надходжень до державного бюджету, адже державі життєво необхідні кошти, аби забезпечити фінансову стабільність, виплачувати пенсії, зарплати медикам та вчителям, надавати соціальну допомогу, утримувати боєздатну армію...  При цьому жодний тиск на бізнес неприпустимий. Виконувати план треба не будь-якою ціною. Ми постійно на зв’язку із представниками бізнес-середовища, і я не хотів би і надалі чути скарги на затримки з автоматичним відшкодуванням ПДВ чи безпідставне блокування податкових накладних. Ці неприпустимі явища мають відійти в минуле.

4.    Максимально спростити усі процедури і зробити податкову дійсно сервісною службою для бізнесу і громадян. Тут ідеться, наприклад, про застосування програмних РРО (РРО в смартфоне) і інші ініціативи, які полегшать життя бізнесу», - розповів Сергій Марченко.

Трансляція онлайн-брифінгу за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь