Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Коростенщині привітали зі святом ветеранів Другої світової війни та вшанували пам’ять загиблих героїв

Дата: 08.05.2020 18:12
Кількість переглядів: 1065

В ці травневі дні минає 75 років з того часу, коли закінчилась найкривавіша війна в історії людства. Війна, що забрала мільйони життів і мільйони змінила назавжди. Війна, що лишила свій величезний слід в пам’яті всього світу. Для українців це особлива, трагічна сторінка історії.

Фото без опису

З нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні сьогодні голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк разом зі своїм заступником Артемом Майдаником, головою Коростенської районної ради Василем Клименком, народним депутатом України Володимиром Арешонковим, головою Коростенської районної ради ветеранів Миколою Фещенком та головами Ушомирської та Горщиківської територіальних громад Людмилою Малою та Анатолієм Шишковським відвідали ветеранів, учасників бойових дій, які проживають на території району.

Фото без опису

В ці святкові для ветеранів дні, вони привітали їх, подарували квіти, солодощі, продуктові набори. По-синівські доземно вклонились за подвиг, який вони вчинили за ради миру на рідній землі та щиро побажали їм здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України! 

«День Перемоги над нацизмом для нашого народу це свято, яке об’єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості. Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті!», – наголосив у своєму зверненні до жителів району Юрій Тарасюк.

В свою чергу Володимир Арешонков подякував кожному за особистий подвиг, виявлений під час воєнного лихоліття, побажав здоров’я, довгих років життя, відзначивши, що їх відвага назавжди записана до літопису людської мужності та вручив ветеранам вручив ювілейні медалі.

«Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Пам’ятаємо, що Україною окупанти тричі пройшли руйнівною силою. Наші діди вистояли, зупинили фашизм. Істинно, той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ми пам’ятаємо, ми шануємо, ми вдячні за героїзм і за Перемогу!», – сказав народний обранець.

День Перемоги над нацизмом для нашого народу свято, яке об’єднує всі покоління і є невичерпним джерелом патріотизму, віри у власні сили та можливості. Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті.

Фото без опису

Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники, до яких в ці дні зі сльозами на очах несуть квіти. Вшановуючи пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни,  схиляючи голову перед тими, хто віддав життя за рідну землю, перед сотнями тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, перед кожним, хто день за днем наближав звільнення світу від нацизму, на Коростенщині відбулось покладання квітів до пам’ятників та обелісків.

Сьогодні Україна, як і у роки Другої світової війни є епіцентром протистояння агресору. Вже нове покоління українців з відчуттям власної гідності бореться за свої права і свободи, бореться і віддає своє життя за Україну, за її незалежність і цілісність, прагнучи жити за демократичними, правовими стандартами. Доземний уклін і безмежна вдячність Вам, шановні ветерани! Честь і слава героям, захисникам рідної землі! Бажаємо всім нам мирного неба над головою, єднання, віри у краще майбутнє!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь