Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мінсоцполітики відновлює соціальний діалог – тільки об’єднавши зусилля ми змінемо систему пенсійного забезпечення, – Марина Лазебна

Дата: 13.05.2020 14:02
Кількість переглядів: 492

Міністерство соціальної політики відновлює соціальний діалог стосовно важливого питання запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування для майбутніх пенсіонерів.

Фото без опису

Про це заявила Міністр соціальної політики Марина Лазебна на зустрічі з питань накопичувальної системи пенсійного страхування.

У заході також взяли участь Галина Третьякова – голова Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Наталія Королевська – народний депутат, заступник голови комітету ВРУ, Анатолій Кінах – президент Українського союзу промисловців і підприємців, Сергій Біленький – виконавчий директор Федерації металургів України, Григорій Осовий – голова Федерації професійних спілок України та його заступник Володимир Саєнко, інші експерти.

«Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, згідно з даними ООН. Причому в найближчі десятиліття скорочення населення буде відбуватися за рахунок працездатних. За 5 років населення скоротиться на 18%, співвідношення між пенсіонерами і працюючими зросте майже вдвічі. Внесків працюючих і зараз недостатньо для забезпечення необхідного рівня життя пенсіонерів, а надалі ситуація погіршуватиметься. На нашу думку, розумної альтернативи запровадженню другого рівня пенсійної системи не існує. Тому нам необхідно запровадити накопичувальну систему з посильними внесками, які сплачуватимуть працівник та роботодавець. Додатково така система сприятиме детінізації зайнятості. Досягнути успіху можливо лише в рамках тісного діалогу між державою та сторонами працівників та роботодавців, ми маємо знайти баланс інтересів»,- сказала Міністр.

За словами Марини Лазебної, має бути вибудувана комплексна програма з чітким алгоритмом дій задля гідного пенсійного забезпечення громадян України. Сторони дійшли згоди з питань стратегічного підходу до вирішення проблеми підвищення співвідношення розміру пенсії до отримуваної заробітної плати в майбутньому шляхом введення обов’язкової накопичувальної системи, та домовились опрацювати всі пропозиції в рамках робочої групи при Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Міністр висловила подяку всім учасникам соціального діалогу за конструктивні пропозиції та справжню соціальну відповідальність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь