Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 травня – День пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2020 08:00
Кількість переглядів: 1076

Ця велика трагедія сталася в 1944 р., коли 11 травня була ухвалена постанова Державного комітету оборони СРСР № 5859. На 5-ти машинописних сторінках тексту документу детально розписувався хід спецоперації з депортації кримських татар та інших народів Криму, а весь злочинний акт тривав з 18 по 20 травня.

Фото без опису

230 тис. людей, серед них все етнічне кримськотатарське населення, яке на той момент складало п'яту частину мешканців  Кримського півострову,  було депортовано.

Протягом всього цього часу кримські татари зазнали широкомасштабних репресій з боку радянського режиму. Це стало причиною масових смертей кримських татар, основну частину яких складали люди похилого віку, жінки та діти. 

Ми маємо пам’ятати про ті трагічні події і вшановувати пам’ять про людей, які втратили свою батьківщину, свою волю і своє життя. Схилімо голови у скорботі та пошані!

Відзначимо, що боротьба кримськотатарського народу за право жити на історичній батьківщині продовжується й сьогодні в умовах російської окупації Криму.

Через загрозу зараження коронавірусною інфекцією COVID-19 та встановлений карантин підготувати та провести відповідні заходи, які традиційно відбуваються 18 травня в районі з вшанування трагедії кримськотатарського народу на належному рівні не вбачається можливим. Тому пропонуємо кожному самостійно переглянути ряд відеоматеріалів про жертв депортації кримськотатарського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь