Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рятувальники закликають не провокувати пожежі у природних екосистемах

Дата: 19.05.2020 12:34
Кількість переглядів: 424

Управління ДСНС України у Житомирській області наголошує, що цього року в області спостерігається критична ситуація з пожежами, адже зима була без снігу, земля зневоднена. Наразі встановилася вітряна погода, що сприяє швидкому поширенню вогню  у разі виникнення пожежі. Пожежонебезпечний період в останні два роки починається вже з січня-лютого. Якщо кожен житель області не буде свідомо ставитися до питання збереження довкілля, то дощовий травень не сприятиме покращенню ситуації з пожежами в екосистемах регіону.

Фото без опису

Як повідомив керівник рятувальної служби області Ігор Нікітчук, станом на 16 травня на Житомирщині зареєстровано 2 463 пожежі, що на 228 більше, ніж торік  у цей час. Численні загоряння сталися саме в екосистемах – ліквідовано 1625 пожеж, внаслідок яких вогнем пройдена площа у 45 386 га. Із них 1152  пожежі – це суха трава. На жаль, під час гасіння займань сухої трави цього року загинуло 3 людини.

В Управління ДСНС України у Житомирській області зазначають, що через сильні пориви вітру вогонь перекидався часто з трави на приватний житловий сектор, знищуючи господарські будівлі та оселі, дачні будинки. Крім пожеж у побуті, гасили рятувальники цієї весни і займання трави на цвинтарях, вздовж доріг, на сміттєзвалищах, а увесь квітень – пожежі у лісах. Працювали цілодобово, в надзвичайно складних умовах, не повертаючись інколи упродовж чергування до місць дислокації. Та й досі бійці ДСНС працюють на гасінні тліючих торфовищ в Олевському районі.

Основними причинами пожеж в екосистемах були і залишаються:

  • спалювання сміття та залишків рослинності на приватних обійстях та відкритих територіях;
  • навмисний випал трави, сухостою, очерету;
  • необережне поводження громадян з вогнем.

Навіть під час обмежувальних карантинних заходів рятувальники спільно з патрульними та лісівниками проводять роз’яснювальну роботу з відвідувачами лісових та лісопаркових масивів. І закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь