Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вишиванки наших пращурів – символ єднання поколінь. ВІДЕО

Дата: 21.05.2020 17:14
Кількість переглядів: 807

Із знання свого родоводу, історії рідного краю починається родина. Мамина пісня, батькова хата, дідусева казка, добре слово сусіда, незамулена криниця,бабусина вишиванка, – все це родовідна пам’ять, наша історія, наші символи. 

Фото без опису

Вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію... Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні.Вишиванка стала для нас не просто одягом, торговою маркою чи витвором мистецтва. Українська вишиванка – це свого роду сімейний оберіг, символ, який пройшов крізь покоління, єднає рід і вшановується як святиня. Маючи таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

Для працівниць Коростенської районної бібліотеки ім. М. Сингаївського вже стало гарною традицією щороку у третій четвер травня відзначати разом з усією Україною Міжнародний день вишиванки. Цей рік не став винятком, і завдячуючи багаторічній дружбі з працівниками місцевого краєзнавчого музею, свято вишиванки ми провели біля прекрасних етноекспозицій наших пращурів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь