Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виховання дітей – це спільна відповідальність!

Дата: 22.05.2020 13:28
Кількість переглядів: 687

Часто, коли йде мова про виховання дітей, то чуємо, що «це жіноча справа» або «мама виховує дівчинку, а тато сина». Але годі виховувати у собі стереотипи!

Фото без опису

У тиждень відповідального батьківства ми пропонуємо поговорити про те, що батьківство – це спільна відповідальність, і роль батька чи матері не можна недооцінювати. Бо і мама, і тато мають бути люблячими, можуть грати у футбол, мати успішну кар’єру і однаково брати участь в житті своїх дітей.

Зібрали кілька порад, як про це не забувати:

Подавайте приклад

Діти завжди поводяться як батьки. І якщо стереотипи – це не про вашу сім’ю, тоді демонструйте дитині, що обоє батьків готові гратися з нею, доглядати, коли хворіє, робити уроки і займатися спортом. А ще разом готуйте, прасуйте та прибирайте. Бо це природно як для мами, так і для тата.

Діліться відповідальністю

Часто трапляється, що коли дитина з'являється на світ, мама бере на себе майже всю роботу по догляду за нею. Та це не має бути так, адже в перші місяці життя дитина знайомиться з новим світом і їй потрібна увага обох батьків. А мамі потрібен відпочинок. Тому нехай купання дитини стане вашим спільним заняттям ????

Обмінюйтеся обов’язками

Вам буде незвично, але обов’язково сподобається. Приготування їжі, садок, школа, батьківські збори, ігри, навчання, факультативи, читання казок, розмови, виховання, перші конфлікти. Мама і тато рівні, вони підтримують один одного заради гармонії та взаєморозуміння в сім’ї.

Тато може бути чуйним

Кажуть, що виявляти почуття, - це справа мами. Але ми впевнені, що послухати доньку чи сина, поспівчувати, поговорити про емоції дитини також хочуть і тати. Тож наступного разу прислухайтеся до дітей, і вони обов’язково захочуть з вами поділитися. Можливо, саме вашої поради їм не вистачає.

Мама може бути сильною

Мама не лише ніжна та турботлива, а й готова працювати, займатися спортом, грати в футбол, а коли потрібно, може і цвяха забити, і стіл пересунути. Звісно, їй завжди можна допомогти;)

Тато і мама можуть порозумітися і з донькою, і з сином

Роль батька у вихованні дівчинки і важлива, і помітна. Він формує у ній незалежність та стійкість. Мама допомагає синові керувати своїми емоціями. Але буває й навпаки. Тому не створюйте бар’єрів, бо ви можете все

Тато теж має право на декретну відпустку

Бо тато також виховує свою дитину і може залишитися вдома, щоб «підстрахувати» маму.

Мама може працювати і будувати кар’єру

Мама може бути водночас і «босом» на роботі, і чудово виховувати своїх дітей.

І ще одна маленька порада - залишайтеся собою поруч із дітьми та будьте для них найкращим прикладом. Адже ви сьогодні – це ваша дитина завтра 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь