Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада щодо відкриття дошкільних навчальних закладів в Коростенському районі

Дата: 25.05.2020 15:00
Кількість переглядів: 974

В зв’язку з пом’якшенням карантинних заходів в Україні та враховуючи рішення обласної та районної комісій ТЕБ та НС сьогодні відбулась спільна нарада голови Коростенської районної державної адміністрації Юрія Тарасюка та голови Коростенської районної ради Василя Клименка з головами сільських рад району, що є засновниками ДНЗ, та завідуючими дошкільних навчальних закладів Бехівської, Білківської, Васьковицької, Михайлівської, Хотинівської, Малозубівщинської, Сингаївської та Холосненської сільських рад.

Фото без опису

Участь в нараді також взяли заступник голови райдержадміністрації Артем Майданик, начальник та інспектор сектору освіти райдержадміністрації Дмитро Митюк та Віктор Шиян, керуюча справами виконавчого комітету апарату районної ради Ірина Каменчук.

Основне питання, що розглядалось на нараді стосувалось готовності ДНЗ приймати дітей відповідно до норм, що зазначені в Постанові головного санітарного лікаря України «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку із поширенням короно вірусної хвороби (COVID-19).

Напередодні наради завідувачі ДНЗ провели опитування серед батьків дітей, вихованців дошкільних навчальних закладів та визначили, що на сьогодні гострої необхідності у відкритті більшості закладів немає до 1 серпня 2020 року.

Фото без опису

Проте іншу думку мають батьки Михайлівського ДНЗ «Сонечко». На нараді її озвучили сільський голова Микола Кравець та завідувачка дошкільного навчального закладу Галина Юхименко. Саме тому завтра, 26 травня, це питання буде розглядатись депутатами сільської ради спільно з батьками та вихователями ДНЗ.

Нагадаємо, що на сайті Коростенської районної державної адміністрації також проводилось опитування «Чи варто відкривати дошкільні навчальні заклади в Коростенському районі?». Його результати ви можете побачити на фото. Більшість респондентів відповіла на питання схвально.

Фото без опису

Ще одним важливим питанням, що було розглянуто на нараді стало обов'язкове дотримання усіх вимог, зазначених у рекомендаціях головного санітарного лікаря України та повної забезпеченості садочків усім, що зазначено в них.

Наостанок було наголошено на важливості дотримання карантинних заходів у населених пунктах району.

«Пом'якшення карантинних заходів – це не скасування карантину! Від розуміння цього нині залежить здоров’я кожного з нас та здоров’я наших дітей, батьків, рідних, друзів та колег», – підсумували нараду керівники району.

Управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь