Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліцейські застерігають: на Житомирщині зросла кількість повідомлень про шахрайства

Дата: 02.06.2020 12:55
Кількість переглядів: 542

Менеджери служби безпеки банку та інтернет-магазинів, лікарі, соціальні працівники, поквартирні продавчині і просто розгублені – ким тільки не представляються шахраї, аби ошукати довірливих громадян. Відтак, правоохоронці Житомирщини вкотре закликають полісян бути обережними аби не натрапити на продумані схеми зловмисників.

Фото без опису

Лише за попередні дні двоє жителів обласного центру віддали свої телефони у руки незнайомим перехожим. Обидва потерпілі, 14-річний та 34-річний житомиряни, розповіли схожі історії. Увечері 31 травня з різницею у кілька годин до кожного з них підійшов невідомий чоловік і під вигаданими приводами попросив зателефонувати. Проте, тільки-но гаджет опинявся в руках незнайомця, останній відразу тікав у невідомому напрямку.

Обидва потерпілі відразу звернулися до поліції і вже за кілька днів правоохоронці з’ясували особи порушників. Ними виявилися 29-річний та 27-річний житомиряни.

Нині слідчі місцевого відділу поліції встановлюють усі обставини подій у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до трьох років обмеження волі.

Тому правоохоронці вкотре застерігають громадян: бути обережними та не довіряти незнайомцям! За аналогічний період часу від січня до кінця травня 2019 та 2020 років, кількість повідомлень про шахрайства зросла.

Відтак, якщо у попередньому році таких було зареєстровано 286, то цьогоріч – 370. По кожному третьому порушенню правоохоронці вже встановили причетних осіб. Крім того, у порівнянні з минулим роком збільшилася і кількість розкритих злочинів – за 29% до 34%.

Поліцейські закликають громадян уважно прочитати та в подальшому дотримуватися заходів застороги, наведених нижче. Бережіть своє майно та будьте здоровими!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь