Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Щодо підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції

Дата: 10.06.2020 15:33
Кількість переглядів: 521

Інформуємо суб’єктів господарювання щодо дії Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 №107 ( в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 №395).

Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених Мінекономіки в державному бюджеті за програмою «Фінансова підтримка сільгоспвиробників», які спрямовуються для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Бюджетні кошти спрямовуються з метою державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Отримувачами бюджетних коштів є суб’єкти господарювання – юридичні особи, незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичні особи – підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства, що провадять діяльність у галузі тваринництва та бджільництва.

Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку за такими напрямами:

  • часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме телиць, нетелей, корів молочного, молочно-м’ясного та м’ясного напряму продуктивності, свинок та кнурців, вівцематок, баранів, ярок, бджолиних пакетів, бджолиних маток, сперми бугаїв і кнурів та ембріонів великої рогатої худоби, які мають племінну (генетичну) цінність;
  • часткове відшкодування вартості будівництва та /або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції;
  • часткова компенсація вартості будівництва та/або реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції в частині витрат профінансованих без урахування податку на додану вартість за рахунок банківських кредитів;
  • часткове відшкодування сільськогосподарським товаровиробникам вартості будівництва та/або реконструкції підприємств із зберігання та переробки зерна;
  • погашення бюджетної кредиторської заборгованості, зареєстрованої в органа Казначейства, за попередній бюджетний період.

Сума державної підтримки, що надається протягом одного бюджетного року суб’єкту господарювання або сільськогосподарському товаровиробнику та пов’язаним із ним особам, за напрямами державної підтримки передбаченої даним Порядком, не може перевищувати 50 млн гривень.

Суб’єкт господарювання або сільськогосподарський товаровиробник, що претендує на отримання державної підтримки за напрямами державної підтримки, зобов’язаний подати разом з документами для отримання державної підтримки інформацію про всіх пов’язаних із ним осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами такої державної підтримки.

Бюджетні кошти, не виплачені у 2029 році отримувачам з незалежних від них причин, виплачуються у 2020 році в разу повторного подання ними документів згідно з вимогами цього Порядку.

  • Для надання державної підтримки Мінекономіки утворює комісію, яка є постійно діючим органом, затверджує її склад, положення про неї та форми заявок, повідомлень, що подаються для отримання державної підтримки, та реєстри, що формуються відповідно до даного Порядку.
  • Для отримання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, суб’єкти господарювання подають документи до комісії Мінекономіки згідно з Порядком використання коштів, передбачених вищезазначеною постановою.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь