Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До 1 липня триває відбір кандидатів на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців

Дата: 18.06.2020 15:28
Кількість переглядів: 471

Міністерство культури та інформаційної політики України відповідно до Указу Президента України «Про стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва» від 23 січня 2018 року № 13/2018 оголошує про початок відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва. 

Фото без опису

Вимоги до кандидатів: пропозиції на здобуття стипендій вносяться громадянами України шляхом самовисування молодими письменниками і митцями у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва і кіномистецтва віком від 14 до 35 років (на момент подачі заявки), які мають творчі досягнення.

Претенденти на здобуття стипендії подають такі документи:

  • мотиваційний лист, в якому викладаються підстави для отримання стипендії;
  • заявка на здобуття стипендії за формою, наведеною у додатку до цього оголошення (заповнюється власноруч, розбірливо та без виправлень);
  • дві рекомендації від провідних діячів культури і мистецтва, складені в довільній формі;
  • автобіографія в довільній формі;
  • копія документа, що посвідчує особу;
  • копія документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, – копія паспорта);
  • згода на обробку персональних даних відповідно до вимог Закону України «Про захист персональних даних», наведеною у додатку;
  • документи, що підтверджують творчі досягнення (залежно від сфери діяльності):
  • копії матеріалів, що підтверджують участь або наявність перемог претендента у культурно-мистецьких заходах, проектах (дипломи, програмки, каталоги, рецензії в ЗМІ тощо);
  • літературні твори (рукопис або видання) (подаються молодими письменниками);
  • аудіо-, відеозаписи, нотні матеріали (для композиторів) (подаються митцями у сфері музичного мистецтва);
  • відеозаписи (подаються митцями у сфері театрального, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва);
  • кольорові фото творчих робіт розміром 15х20 см із зазначенням автора, року створення роботи, а також портфоліо (подаються митцями у сфері образотворчого мистецтва).

Строк приймання документів: документи на участь у відборі кандидатів приймаються у паперовому вигляді ДО 01 ЛИПНЯ 2020 р. (ВКЛЮЧНО) на поштову адресу Міністерства культури та інформаційної політики України: вул. І. Франка, 19, м. Київ, 01601. Контактна особа: Іванова Лілія Миколаївна, тел.(044) 234-79-11 (каб. 310). 

Також, з метою попереднього розгляду документів, необхідно надіслати і в електронному вигляді на адресу stupendia2019@gmail.com такі скановані (фотокопії) документи у формат PDF: заявку, рекомендаційні листи, автобіографію та мотиваційний лист та у форматі WORD інформацію щодо особистих творчих досягнень, зазначену у пункті 6 заявки.

У разі невідповідності поданих документів вимогам, вони протягом трьох робочих днів з дати надходження до Міністерства повертаються претенденту із зазначенням підстав для повернення.

У разі усунення недоліків документи можуть бути подані до Міністерства повторно до визначеної в оголошенні дати.

Документи, подані після закінчення строку, розгляду не підлягають та повертаються претенденту у місячний строк.

Заявка на здобуття стипендії.

Зразок згоди на обробку персональних даних. 

Нагадуємо, що до 30 червня 2020 року МКІП України приймає заявки для участі у першому етапі пілотного проєкту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти «Мистецька освіта без обмежень».

Довідково. Розмір стипендії. Призначається 250 стипендій на рік. Виплата стипендій провадиться щомісяця протягом року. Стипендії призначаються у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Нормативно-правові документи: Указ Президента України від «Про стипендії Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового та кіномистецтва» від 23 січня 2018 року № 13/2018; наказ Міністерства культури України від 19 березня 2018 р. № 214 «Про затвердження Положення про комісію та порядок відбору кандидатів на здобуття стипендій Президента України для молодих письменників і митців у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2018 року за № 416/31868.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь