Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звертаємо увагу! Послаблення карантину не скасовує правила, які розроблені заради зменшення інфікування COVID-19

Дата: 24.06.2020 10:18
Кількість переглядів: 432

Шановні жителі Коростенського району, нагадаємо, що фізична дистанція, правила респіраторної й особистої гігієни, самоізоляція це ті, заходи, яких потрібно дотримуватися всім.

Фото без опису

enlightened Під час походів у магазини та інших публічних місцях, тримайтеся на відстані не менше метра від оточуючих і, за можливості, не торкайтеся руками до очей, рота, носа. Під час кашлю, чхання або розмови, з носа або рота людини виділяються дрібні краплі, які можуть містити вірус. Перебуваючи занадто близько, ви можете вдихнути ці краплі і заразитися, якщо людина хвора COVID-19.

enlightened Після повернення з магазину, а також після розбору принесених покупок ретельно мийте руки теплою водою з милом протягом 20–40 секунд.

enlightened За можливістю, не чіпайте очі, ніс і рот немитими руками. Ми торкаємося руками до багатьох поверхонь і вірус може потрапити на руки. Брудними руками ми можемо перенести вірус на слизові оболонки очей, носа або роту. Звідти він здатний потрапити в організм і викликати інфекцію. Саме тому універсальна порада про миття рук така важлива. Якщо все ж таки необхідно доторкнутися до обличчя, використовуйте чисту серветку, яку після використання слід викинути у сміттєвий контейнер.

enlightened Дотримуйтеся правил респіраторної гігієни дихання та кашлю. Під час кашлю чи чхання прикривайте рот або ніс згином ліктя або серветкою. Використану серветку слід викинути і вимити руки.

enlightened Самоізолюйтеся до одужання, навіть якщо у вас легкі симптоми ГРВІ. Попросіть кого-небудь доставляти вам продукти до дверей квартири. Якщо вам необхідно вийти з дому, одягайте маску. Такі заходи допоможуть захистити ваше оточення від COVID-19 та інших вірусних захворювань.

enlightenedЯкщо у вас підвищилася температура, з'явилися кашель і утруднене дихання, подзвоніть до сімейного лікаря. Звернення до лікаря по телефону дозволить йому, за необхідності, оперативно направити вас до спеціалізованого лікувального закладу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь