Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Результати засідання позачергової комісії ТЕБ та НС Коростенської РДА. 24.06.2020

Дата: 25.06.2020 15:05
Кількість переглядів: 526

24 червня в Коростенській районній державній адміністрації відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Фото без опису

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 було вирішено:      

1. Встановити на території області карантин до 31 липня п.р.;

  • в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування на період дії карантину роботу розпочинати о 8 годині;
  • в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України о 10 годині.

2. Рекомендувати керівникам установ, організації, підприємств, органам місцевого самоврядування (за згодою) на період дії карантину ввести заборону на:

1) перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;

2) перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;

3) самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;

4) відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання та інших невідкладних заходах освіти;

5) проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Дистанція між учасниками має становити не менше ніж 1,5 метра;

6) діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;

7) здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень в кількості більше ніж кількість місць для сидіння в транспортному засобі;

8) відвідування установ і закладів соціального захисту, в яких проживають/перебувають громадяни похилого віку, особи з інвалідністю, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

9) закладам охорони здоров’я:

- проведення планових заходів з госпіталізації, крім: планової госпіталізації, якщо заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менш як 50 відсотків. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають обов’язковому тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я;

-  забезпечити щоденний моніторинг епідемічної ситуації, у випадку її ускладнення на відповідній території невідкладно ініціювати проведення позачергових засідань комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо коригування протиепідемічних заходів.

                                                                                                         Термін – постійно

10) перетин державного кордону іноземцями та особами без громадянства без наявного поліса (свідоцтва, сертифіката) страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19, обсервацією.

                                                                    Термін – на період дії карантину

3. Рекомендувати органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності:

  •  забезпечити на період дії карантину з метою обмеження скупчення громадян в транспорті та на шляхах прямування на роботу/з роботи застосування там, де це можливо, гнучкого режиму робочого часу, який, зокрема, передбачає різний час початку і закінчення роботи для різних категорій працівників, дистанційну (надомну) роботу;
  • обмежити час роботи закладів громадського харчування та закладів розважальної діяльності до 22 години.

    Термін – на період дії карантину

4. Рекомендувати суб’єктам господарювання на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до режимів їх роботи з метою встановлення початку роботи о 9, 10 чи більш пізній годині. Зокрема, встановити початок роботи о 10 або більш пізній годині суб’єктам господарювання, які провадять свою діяльність у таких видах економічної  діяльності:

  •  оптова та роздрібна торгівля;
  • ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів;
  • поштова та кур’єрська діяльність;
  • тимчасове розміщування та організація харчування;
  • страхова діяльність;
  • освіта;
  • надання соціальної допомоги;
  • мистецтво, спорт, розваги та відпочинок.

                                                                   Термін – на період дії карантину

5. Рекомендувати органам місцевого самоврядування (за згодою), суб’єктам господарювання опрацювати питання щодо можливості запровадження на період дії карантину графіків роботи підприємств, установ, організацій, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) їх роботи залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг, розробити (скорегувати) маршрути руху громадського транспорту з урахуванням змінених графіків роботи підприємств, установ, організацій для забезпечення можливості переміщення працівників на роботу/з роботи.

                                                                        Термін – на період дії карантину

6. КНП «Коростенський центр ПМСД» спільно з Коростенським міжрайонним відділом ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» щотижнево надавати інформацію про показники ознак епідемічної ситуації в районі керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.

                                                                 Термін – на період дії карантину

7. Коростенському відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області (Гаращенку Д.В.)  забезпечити контроль за дотриманням карантинних норм.

                                                                     Термін – на період дії карантину

8. Управлінню регіональної діяльності райдержадміністрації (Ходаківська Л.В.):

  • забезпечити інформування населення, у тому числі через засоби масової інформації, щодо тимчасового скасування послаблення карантинних заходів на території району, а також необхідності продовження виконання вимог із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

???????Ознайомитись з протоколом засідання можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь