Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На дорозі Кропивницький – Кривий Ріг розпочалися ремонтні роботи

Дата: 06.07.2020 15:44
Кількість переглядів: 353

В 2020 році в рамках програми Президента України Велике будівництво буде відновлено 105,3 км дороги Н-23 в межах Кіровоградської та Дніпропетровської області.

Фото без опису

Роботи стартували на трьох ділянках у Кіровоградській області. Всього у Кіровоградській області буде відремонтовано 81,9 км дороги.

У Дніпропетровській області дорога Н-23 буде ремонтуватися від межі Кіровоградської області до міста Кривий Ріг. Поточний середній ремонт буде проводитися на 23,4 км. Наразі вже відбулись тендерні процедури в системі Prozorro, договір на проведення робіт знаходиться у стадії підписання. Одразу після підписання договору компанія ТОВ «Автомагістраль-Південь» розпочинає роботи.

«Дорога Н-23 – одна з найгірших у країні. Довгоочікуваний початок ремонту – важливий не тільки для області, але й для всієї країни, адже це один із маршрутів, який “зшиває країну” мережею якісних доріг» – коментує Олександр Кубраков, Голова Укравтодору

yes На першому відрізку дороги, км 0+000 – км 25+000, відповідно до результатів тендерних закупівель, ремонт проводить компанія ТОВ «Ростдорстрой». Наразі виконується планування узбіч, влаштування дренажів та холодний ресайклінг.

yes Другу ділянку, км 25+000 – км 51+000, відновлює компанія ТОВ «СП «Автострада». За кілька днів роботи компанія влаштувала шар органо-мінеральною сумішшю на відрізку майже 2 км по обох смугах, а також накрили його шаром вирівнюючої асфальтобетонної суміші. В рамках ремонту буде також проведено ремонт трьох мостів.

yes За результатом тендеру на третій ділянці км 51+000–км 76+100 ремонтні роботи проводить компанія "ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ".

Контроль якості забезпечує лабораторія служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, лабораторія компанії-підрядника та ДП «Державний контроль якості». Окрім цього, за ініціативою Голови Укравтодору Олександра Кубракова на ключові об’єкти Великого будівництва залучаються міжнародні компанії для забезпечення незалежного технагляду. Зараз триває закупівля з технагляду робіт на Н-23.

Загальна вартість ремонту по всій протяжності складає приблизно 1,6 мільярдів гривень. Виконавці надають 10 років гарантії на відремонтоване дорожнє покриття.

Довідково:

Дорога Н-23 була побудована у 1952-55 роках, в 1960-70 роках було проведено перевлаштування покриття з доведенням до параметрів ІІІ технічної категорії. З того часу ремонт дороги здійснювався винятково у рамках експлуатаційного утримання.

Проходить територією Кіровоградської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Загальна довжина – 244,8 км.

Укравтодор



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь