Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Визначено переможців конкурсу «Мій родовід – моє коріння»

Дата: 07.07.2020 11:03
Кількість переглядів: 2502

З давніх-давен існувала така традиція: кожен повинен знати свій рід до сьомого коліна поіменно. З кожним членом роду були пов’язані цікаві історії, події. Чим більше людина знала про свій рід, тим довше жила пам’ять про померлих родичів. І чим більше прародичів ти пам’ятаєш, тим більше у тебе янголів-охоронців.

Фото без опису

З нагоди відзначення Дня родини та з метою привернення уваги сімей Коростенщини до повернення цих традицій управління соціальної політики Коростенської районної державної адміністрації оголосило районний конкурс на найкраще родинне дерево «Мій родовід – моє коріння».

Конкурс проводився з 18 червня по 02 липня 2020 року. 03 липня відбулось засідання оргкомітету, на якому підведено підсумки конкурсу та визначено переможців.

Перше місце в конкурсі зайняла Сингаєвська Оксана, с. Новина. Її ідея оформлення родинного дерева вразила своєю неповторністю. На кожній гілочці родинного дерева – зграя ластівок, які з’єднані родинними зв’язками. Ластівка символізує щасливе родинне життя, ласку, любов і ніжність. Ластівка – це також символ весни і відродження. Символічним є і гніздо на верхівці родинного дерева Оксани, до якого завжди повертається вся родина.

Друге місце розділили між собою два учасники. Орлов Олександр, с. Гулянка та Камінська Карина, с. Новаки.

Олександр розпочав роботу по складанню родоводу ще до оголошення конкурсу. Дослідив 11 поколінь, в яких віднайшов 60 сімей з 229 осіб. Найстаршим з роду виявлено Ярошенка Василя Андрійовича, 1772 року народження. Схема родинного дерева розкриває зв’язки між поколіннями, містить додаткові дані з історії життя рідних.

А от Карина, наймолодша учасниця конкурсу, своє родинне дерево символічно зобразила у вигляді могутнього дуба. Хоч зобразила Карина лише шість поколінь, але в сімейному архіві збереглись фото кожного члена родини. У корінні дерева розміщена історія роду, в якій з особливим  теплом вона пише про своїх предків, із захопленням розкриває цікаві сторінки їх життя.

Третіх місць також два: Дячук Олена, с. Старики та Прокопчук Віта, с. Михайлівка. Олена не лише відобразила родинне дерево з шести поколінь, а й зберігає документи та фото, що підтверджують родинні зв’язки. Наприклад, найстаріший документ – посвідка про народження прабабусі Талько Марії Лаврінівни, 05.02.1920 р. Унікальний документ, що зберігся – заповіт, датований 1952 роком. А робота Віти у формі настінної картини прикрасить будь-яку родинну оселю і може передаватись із покоління в покоління, як пам’ять.

Кожен учасник конкурсу з неабияким теплом, цікавістю та відповідальністю підійшли до вивчення та створення дерева свого родоводу, а отже головна мета конкурсу – посилити роль сім’ї у вихованні дітей, інтерес до історії свого родоводу, шанобливе ставлення до людей старшого віку, пробудити цікавість до родинних традицій та сімейного коріння, досягнута.

Переможці конкурсу будуть нагороджені дипломами за І, ІІ, ІІІ місця та призами. Інші учасники конкурсу: Конюх Богдана, с. Бехи, Хмарська Настасія, с. Жабче, Головійчук Світлана, с. Стремигород за творчий підхід та старанність отримають заохочувальні призи та дипломи за участь в конкурсі.

Щиро вітаємо учасників конкурсу, а також усіх жителів району із Днем родини!

Бажаємо всім українським сім'ям мирного неба, міцного здоров’я, щасливої долі та непохитної твердості родинних стосунків!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь