Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

15 липня - День українських миротворців

Дата: 15.07.2020 08:00
Кількість переглядів: 512

У травні 2013 року Верховна Рада України ухвалила постанову № 292-VII «Про встановлення Дня українських миротворців». Відтоді свято відзначають щорічно 15 липня.

Фото без опису

Дата обрана невипадково. Саме 15 липня 1992 року на прохання Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй два літаки з 42 військовослужбовцями Збройних Сил України на борту вилетіли до Боснії. Так почалась історія участі національного миротворчого контингенту у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

З того часу 40 тисяч військовослужбовців брали участь у миротворчих операціях у Косово, Боснії та Герцеговині, Анголі, Македонії. Входили до складу місій ОБСЄ та ООН у Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, Грузії, Придністров'ї, Іраку, Лівані, Судані, Кот-д'Івуарі, Демократичній Республіці Конго тощо.

Аби відзначити внесок учасників миротворчих операцій у справу підтримання миру і безпеки у світі, вшанувати пам’ять героїв, які загинули під час виконання обов’язків, Верховна Рада проголосувала за встановлення свята — Дня українських миротворців.

Тож. шановні миротворці, нехай глибока людська вдячність та пошана і надалі супроводжують вас у цій благородній справі, а любов та підтримка рідних завжди будуть надійними оберегами.

Бажаємо вам та вашим родинам щастя, добра та благополуччя!

З повагою,

голова Коростенської районної державної адміністрації

Юрій ТАРАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь