Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Коростенщині поліцейські виявили незаконний посів нарковмисних рослин

Дата: 15.07.2020 11:25
Кількість переглядів: 957

Нарковмісні рослини виявив на присадибній ділянці жителя одного із селищ дільничний офіцер поліції місцевого відділу. Рослини коноплі правоохоронці вилучили. Розпочато кримінальне провадження.

14 липня поліцейські Коростенського відділу поліції провели огляд в обійсті 46-річного жителя селища Ковалі. На його присадибній ділянці дільничний офіцер поліції під час профілактичних заходів помітив рослини, зовні подібні до коноплі. 

У результаті огляду на території домоволодіння правоохоронці ліквідували загалом 33 нарковмісних рослин.  Вилучене нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС У Житомирській області. 

Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.

Водночас правоохоронці нагадують коростенцям про існування визначених законодавством обмежень, що стосуються посіву снодійного маку та конопель. За їх порушення передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Так, незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин або конопель у кількості до 10 рослин - караються штрафом від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Посів або вирощування маку в кількості від 100 до 500 рослин або конопель від 10 до 50 розцінюється вже як кримінально каране діяння, за яке передбачено, в тому числі, і арешт до 6 місяців або обмеження волі строком до 3 років.

Прес-офіцер Коростенського ВП

Олена ВОЛКОВСЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь