Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#Рік_на_посаді: реформа децентралізації на Житомирщині

Дата: 29.07.2020 16:35
Кількість переглядів: 382

З моменту впровадження в Україні реформи децентралізації Житомирщина впевнено тримає першість. Відповідно до рекомендацій Мінрегіону у поточному році облдержадміністрацією було відкориговано проєкт перспективного плану, який включав створення 65 ОТГ, та подано Кабінету Міністрів України для розгляду та затвердження.

Фото без опису

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 15.04.2020 № 481-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Житомирської області» перспективним планом, що охоплює 100% території Житомирської області, передбачалося створення 65 об’єднаних територіальних громад. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 №711-р “Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Житомирської області” на Житомирщині передбачено створення 66 ОТГ – додатково включено Волицьку ОТГ Андрушівського району. 

Під час моделювання системи адміністративно-територіального устрою було проведено низку консультацій із Мінрегіоном та більше 100 зустрічей і нарад із представниками об’єднаних територіальних громад області.

Серед основних досягнень реформи децентралізації – підвищення спроможності територіальних громад та забезпечення їхніх жителів якісними та доступними послугами.

#Децентралізація 

#Розвиваємо_Житомирщину_Разом 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь