Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Велике будівництво: про реалізацію ініціативи Президента України говорили під час селекторної наради

Дата: 05.08.2020 19:40
Кількість переглядів: 422

Про стан реалізації проєктів у рамках ініціативи Президента України «Національна програма «Велике будівництво» говорили під час селекторної наради під головуванням Першого заступника Керівника Офісу Президента України Сергія Трофімова. 

Фото без опису

Участь у нараді сьогодні, 05 серпня, взяла заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко. До обговорення даного питання також долучилися керівник апарату ОДА Олег Шарварко та директор департаменту регіонального розвитку ОДА Інна Хоменко.

Фото без опису

У рамках Національної програми “Велике будівництво” в області передбачено реалізацію 107 об’єктів. На фінансування цих об’єктів у 2020 році передбачено 1 632 807, 398 тис. грн, у тому числі 1 429 160, 008 тис. грн з державного бюджету, 203 647, 390 тис. грн. з місцевого бюджету.

Так, за програмою “Велике будівництво” у Житомирській області планується побудувати 11 шкіл, 6 садочків та 6 стадіонів/об’єктів спорту (об’єкти 5/5/5).

Усі 11 шкіл є перехідними об’єктами. Наразі роботи завершені на 1 об’єкті – Високівській гімназії. Майже виконані роботи ще на 6 об’єктах: Миропільська гімназія, Грозинська гімназія, Квітнева ЗОШ, Андрушківська ЗОШ, Словечанська ЗОШ, Хажинська ЗОШ. Активно проводиться капітальний ремонт Пулинської ЗОШ. Після завершення тендерних торгів відновилися будівельні роботи в Олевській гімназії. Усі об’єкти фінансуються з державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

З 6 дитячих садочків 4 є перехідними, а 2 відібрано за результатами конкурсного відбору ДФРР у 2020 році. Наразі роботи ведуться на усіх 6 об’єктах: ДНЗ “Калинка ” у смт Червоному Андрушівського району, ДНЗ у смт Чоповичі Малинського району, садочок №32 у м.Житомирі, ДНЗ “Малятко” у с.Станишівці Житомирського району, ДНЗ “Білочка” у смт Іршанську Хорошівського району, ДНЗ “Джерельце” у с. Зарічани Житомирського району. 5 ДНЗ фінансується з ДФРР, 1 (ДНЗ у с. Зарічани) – за кошти місцевого бюджету.

З-поміж 6 об’єктів спорту 4 – перехідні та 2 відібрано за результатами конкурсного відбору ДФРР у 2020 році. Наразі роботи ведуться на усіх 6 об’єктах (спорткомплекс “Динамо” у м. Радомишлі, стадіон “Спартак” у м. Житомирі, будинок фізкультури “Авангард” у м. Житомирі, майновий комплекс КЗ “Житомирський-інтернат для обдарованих дітей” у м. Житомирі, стадіон у м. Чуднові та спортивний майданчик у с. Кирдани Овруцького району). 5 об’єктів спорту фінансується з ДФРР, 1 (ліцей-інтернат) – за кошти освітньої субвенції.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України з метою відстеження у режимі реального часу процесу будівництва на об’єктах 5/5/5 в області організована робота з розміщенння на цих об’єктах вебкамер.

Також у рамках національної програми на Житомирщині буде побудовано 7 приймальних відділень, 24 амбулаторії та 53 об’єкти дорожнього господарства. 

Отже, цього року в Житомирській області планується ввести в експлуатацію:

  • 10 шкіл – до 1 вересня 2020 року та одну школу (Олевська гімназія) – до 15 жовтня 2020 року;
  • ДНЗ «Калинка» у смт Червоному Андрушівського району, садочок №32 у м. Житомирі та ДНЗ «Білочка» у смт Іршанську Хорошівського району – до 31.08.2020, ДНЗ у смт Чоповичі Малинського району, ДНЗ «Малятко» у с. Станишівка Житомирського району та ДНЗ «Джерельце» у с. Зарічани Житомирського району – до 15.10.2020;
  • приймальні відділення – до кінця грудня 2020 року;
  • половина об’єктів амбулаторних відділень на завершальному етапі та готуються до введення в експлуатацію, всі об’єкти планують ввести до кінця грудня 2020 року;
  • спортивні об’єкти – до 15.10.2020.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь