Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми пропонуємо зміни до карантину, які водночас забезпечать протидію вірусу та врахують потреби людей, – Максим Степанов

Дата: 12.08.2020 16:26
Кількість переглядів: 691

Міністерство охорони здоров’я України розробило зміни до постанови Уряду, яка визначає правила карантину в Україні. Відповідна ініціатива буде винесена на розгляд Кабінету Міністрів 12 серпня. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ.

«Нові зміни до карантину — це оптимальна форма нової реальності, щоб карантинні обмеження були максимально комфортними для українців і при цьому забезпечували стримування коронавірусу. Ми вирішили зробити ще зручнішими та зрозумілішими критерії, за якими визначається територіальна приналежність регіону до зони небезпеки: червоної, помаранчевої, жовтої чи зеленої», — наголосив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, зміни стосуються, зокрема, показників, за якими визначається приналежність адміністративної одиниці до карантинної зони.

«Йдеться про динаміку захворюваності та кількість випадків захворювання, і ми пропонуємо об’єднати це в один показник – і рахувати, виходячи з кількості нових випадків на 100 тис. населення за попередні 14 днів. Це зрозуміліший показник», — заявив Максим Степанов.

Окрім того, Міністр зазначив, що МОЗ вносить зміни до пункту про кількість заповнених ліжок.

«Ми намагалися врахувати всі нюанси. Ми запровадили коефіцієнти щодо кількості людей, які проживають на території адміністративної одиниці. Ми вдосконалили постанову з точки зору її зрозумілості. Також ми вдосконалюємо роботу з контактними хворими. Дуже важливо працювати із людьми на самоізоляції, які повинні залишатися вдома», — резюмував Максим Степанов.

Нагадаємо, що обласні державні адміністрації отримали доручення забезпечити ліжкомісця у лікарнях другої хвилі з протидії COVID-19 підключенням до подачі кисню


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь