Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги виборців! До 10 вересня включно можна змінити свою виборчу адресу

Дата: 20.08.2020 15:07
Кількість переглядів: 988

Відповідно до постанов Центральної виборчої комісії від 18 травня 2020 року № 88 “Про Порядок розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси відповідно до частини третьої статті 8 Закону України “Про Державний реєстр виборців” та від 11 червня 2020 року  №103 “Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання” (зі змінами, внесеними постановою Центральної виборчої комісії від 24 липня 2020 року № 145) кожен громадянин України, який має право голосу, але постійно проживає не за місцем своєї реєстрації або реєстрація місця проживання у якого відсутня згідно з паспортними даними(внутрішньо переміщена особа,  трудовий мігрант тощо), може змінити свою виборчу адресу у Державному реєстрі виборців та взяти участь у місцевих виборах 25 жовтня 2020 року за місцем фактичного проживання на території України.

Для цього необхідно звернутися із заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання до 10 вересня 2020 року включно відповідно до постанови Центральної виборчої комісії від 08 серпня 2020 року № 163 “Про Календарний план основних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року”.

Заява може бути подана до органу ведення Державного реєстру виборців у паперовій або електронній формі.

Заява у паперовій формі може бути подана виборцем особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлено відповідно до законодавства.

Заява в електронній формі може бути надіслана виборцем за підписом, прирівняним до власноручного підпису згідно із Законом України “Про електронні довірчі послуги” (кваліфікований електронний підпис), з використанням мережі Інтернет. Така заява повинна містити адресу електронної пошти, на яку виборцю може бути надіслано повідомлення про результати розгляду заяви.

У заяві вказується адреса житла, за якою виборець фактично проживає та яку просить визначити його новою виборчою адресою.

Виборець, нову виборчу адресу якого визначено на підставі зазначеної заяви, може звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з новою заявою не раніше ніж через 1 рік після дати внесення до Державного реєстру виборців останньої зміни виборчої адреси такого виборця.

Під час подання заяви у паперовій формі до органу ведення Державного реєстру виборців виборець пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України у вигляді паспортної книжечки або картки чи тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).

Орган ведення Державного реєстру виборців під час подання виборцем заяви надає йому консультативну допомогу.

Заява в електронній формі створюється шляхом заповнення виборцем електронної форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному вебсайті Центральної виборчої комісії.

Під час заповнення виборцем електронної форми відомості, що вказуються у заяві, перевіряються засобами автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Державний реєстр виборців” стосовно їх повноти та відповідності ідентифікаційним даним виборця, що містяться у кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа, на якому базується кваліфікований електронний підпис.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь