Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд має запропонувати варіанти вирішення питання малокомплектних шкіл у селах – Глава держави

Дата: 21.08.2020 09:21
Кількість переглядів: 554

Президент Володимир Зеленський вважає, що скорочення малокомплектних шкіл не завжди доцільне, і наголошує, що уряд має запропонувати можливі шляхи вирішення цього питання.

Під час спілкування з представниками ЗМІ у Херсоні Глава держави розповів про відвідання школи в селі Садовому.

«Там усі люди дуже бояться, що та реформа освіти, яка була запроваджена раніше, передбачає знищення таких шкіл. А там 128 дітей навчається. Я їм сказав, що такого ніколи не буде – ми не допустимо», – повідомив Володимир Зеленський.

Президент зазначив, що планує провести зустріч з в. о. міністра освіти Сергієм Шкарлетом для обговорення цього питання.

«Спочатку освітній момент, а потім я хотів би поставити завдання уряду, щоб вони підготували принциповий державний підхід до маленьких містечок і сіл. Це має бути реформа села», – сказав він.

З проханням не закривати невеликі школи до Глави держави звернулася й директор Садівської ЗОШ та педагогічний колектив закладу.

«Не буде школи, то не буде й села», – переконані вони.

Володимир Зеленський пообіцяв колективу закладу, що доручить в. о. міністра опрацювати питання невеликих шкіл і їхнього функціонування. Водночас він поцікавився, що робити в ситуації, коли кількість учнів не більша або дорівнює кількості вчителів. Педагоги погодилися з тим, що в таких ситуаціях необхідно знаходити рішення, але наголосили: підхід має бути індивідуальним у кожному випадку й насамперед враховувати інтереси дітей, адже є населені пункти, з яких добиратися до освітніх закладів у сусідніх селах складно.

Президент разом з головою ОДА також оглянули класи та перевірили їхню готовність до нового навчального року.

Володимир Зеленський висловив переконання, що цьогорічний перший урок має бути присвячений протидії поширенню коронавірусу та заходам захисту й безпеки. «Ми сьогодні розмовляли з Прем'єр-міністром і хочемо запропонувати, щоб цього року перший урок був присвячений заходам проти COVID-19. Щоб діти розуміли, як берегтися», – зазначив Глава держави.

Директор школи запевнила, що заклад дотримуватиметься всіх карантинних обмежень та протиепідемічних заходів. За її словами, школа вже забезпечена антисептиками, рушниками, днями має бути закрито потребу в захисних масках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь