Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Земле моя, Україно, я донька твоя наївна»

Дата: 27.08.2020 20:06
Кількість переглядів: 496

27 серпня до імпровізованої світлиці Коростенської районної бібліотеки завітали люди, небайдужі до чистоти духовних криниць, до натхненної творчої праці та наділені великою любов’ю до рідного краю, його культурного розквіту, щоб відзначити знакову подію в літературному житті Коростенщини – вихід нової збірки віршів.

Саме сьогодні на літературному небосхилі нашої древлянщини ми запалили нову талановиту зірку, наділену Всевишнім поетичним даром – Берляк Марія Іванівна – поетеса, давній друг нашої книгозбірні і просто хороша людина. На розсуд рідних та друзів, гостей та запрошених було представлено її «дитину» – викохану, вилюблену, вистраждану в творчих муках. Це збірка поезій «Земле моя, Україно, я донька твоя наївна».

Презентація першої книги Марії Іванівни – збірки спогадів і чудових поезій – розкрила присутнім ліричного поета – жінку з душею велета, поглядом художника, ніжністю коханої , співчуттям і любов’ю матері та з хвилюючим переживанням українки. Хореограф, юрист, любляча мама та бабуся, прекрасна поетеса, майстриня-вишивальниця – це все Марія Іванівна. А ще вона є співачкою хору храму Вознесіння Господнього м Коростень, бо душа творча прагне лету, висоти, духовності. А нещодавно яскраво проявився ще один із талантів Марії Берляк – акторство. Вона прекрасно втілила образ української жінки – вдови в телевізійній відео-виставі «Жінки Незалежності».

Родина, друзі, колеги по перу та поціновувачі її творчості з захопленням декламували вірші Марії Іванівни, а поетеси Валентина Краснікова та Лілія Бех вітали авторку своїми власними віршами. Слова вітань, захоплення і побажань лунали від режисера народного театру «На території древлян», голови Коростенської районної жіночої ради Катерини Скляревської, головного редактора газети «Вечірний Коростень», заслуженого журналіста України, члена національної спілки письменників України Віктора Васильчука та від завідувача сектору культури, молоді та спорту Коростенської РДА, заслуженого працівника культури України Лариси Бондар.

Окрасою літературної зустрічі стала виставка вишитих робіт поетеси та книжкова виставка, яку підготували працівниці районної бібліотеки на чолі з ініціатором творчого зібрання, т.в.о. директора Лідією Власенко, в якій зібрані твори найвідоміших творців слова Коростенщини.

Презентація пройшла в теплій невимушеній атмосфері, адже слухаючи душевні вірші Марії Берляк, ми ще раз відчули красу і неповторність рідної землі, зрозуміли найголовніше – добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони стали найдорожчими людськими цінностями. А збірка з автографом поетеси в подарунок стала приємним сюрпризом для гостей літературної зустрічі.

Тож, ми ще раз хочемо побажати Марії Іванівні творчої наснаги, нехай ніколи не міліє криниця, з якої вона черпає сили для душевної праці . Бажаємо внутрішньої гармонії, великої енергії , мистецького світосприйняття і чекаємо на нові поезії та нові книги, які без сумніву стануть мудрим християнсько – моральним та емоційним порадником читачам різних поколінь.

Сектор культури, молоді та спорту Коростенської РДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь