Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Мітинг з нагоди Дня пам’яті захисників України «Живі, поки пам'ятаємо»

Дата: 29.08.2020 17:43
Кількість переглядів: 450

Під такою назвою 29 серпня біля Пам’ятника жителям Коростенщини, які проявили мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові та загинули за незалежність української держави відбувся мітинг з нагоди Дня пам’яті захисників України.

Відзначення Дня пам’яті захисників України 29 серпня обрано не випадково, бо саме влітку 2014 року, в ході російсько-української війни та Іловайської операції відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення, де проявився масовий героїзм добровольців і військових та загинула найбільша кількість українських воїнів.

Саме Іловайськ став трагічним та героїчним символом, але водночас і прикладом нездоланності воїнського духу. Саме там, у полях соняхів, які вже поспіли, знову проявився генетичний код української нації – нації героїв. Під пекучим сонцем, з Україною в серці, згадавши звитягу пращурів, українські хлопці билися до останнього. Для кожного з них Україна - це сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім.

Тому сонях пам'яті – це не просто символ історичної мужності українських воїнів. Це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, що обов'язково проросте, бо українці і далі будуть відроджуватися, скільки б не намагалися їх знищити.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять героїв – земляків, всіх захисників України, які загинули за незалежність України, за наше сьогодення, за наше майбутнє.

Загибель або поранення українських військовослужбовців та добровольців викликають у нас біль і справедливу ненависть до окупанта. Але навіть в праведному гніві маємо єднатися в прагненні до перемоги над ворогом, вміти протистояти ворожій пропаганді і не втрачати тверезого погляду на події минулого.

Слава Україні!

Фотоальбом заходу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь