Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Валерій Петрович Нечипоренко

Дата: 30.08.2020 08:00
Кількість переглядів: 877

30 серпня виповнилось би 65 років від дня народження нашому талановитому земляку-літератору, заслуженому журналісту України, співавтору «Книги про Коростень», ініціатору та ідейному натхненнику Фестивалів «Просто так» і дерунів, справжньому патріоту краю поліського та поціновувачу українського слова Валерію Петровичу Нечипоренку.

Фото без опису

З нагоди цієї дати у районній бібліотеці ім. М. Сингаївського підготовлено поличку ювіляра: «Від серця письменника – до рідного краю».

Любов до книги і слова та рідного краю, перемежовувалися у Валерія Петровича з дитинства. Народився, виріс і здобув середню освіту в нашому місті, і після закінчення Житомирського педагогічного інституту, повернувся працювати вчителем на Коростенщину.

А розпочинав Валерій Петрович свою творчу журналістську і письменницьку діяльність у редакції Коростенської міськрайонної газети «Радянське Полісся» (нині «Древлянський край»), яка була тоді єдиним друкованим періодичним виданням. Проби пера проявилися у казках, оповіданнях, новелах , романах. Побачили світ його 18 художніх й науково-популярних книг. За збірку «Вечірня прогулянка на старому велосипеді» автор удостоєний премії Юрія Яновського, мав і інші відзнаки літератора-митця. Окремі його твори були перекладені на різні мови світу. Та найбільше вкарбувалася в душу та серце письменника любов до людей, рідного краю, древлянських краєвидів, де сонце завжди світить тепло і привітно, де все своє, спокійне і миротворче.

 «Я прожив життя завиграшки. Напевно, це і є щастя: робити тільки те, що подобається; працювати важко, але з азартом; дружити лише з тими, кого поважаєш; говорити в очі те, що й позаочі; кидати справу, якщо набридла, і братися за нову. Життя-це гра: захоплююча, яскрава і трохи кумедна. Тож і живемо за виграшки. Щоб було про що згадати...», – Валерій Нечипоренко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь