Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Районі та обласні ради не зможуть одноосібно змінювати місце реєстрації комунальних підприємств. Законопроект готовий до другого читання

Дата: 03.09.2020 09:09
Кількість переглядів: 553

Парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді прийняти в другому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо забезпечення додержання державних гарантій місцевого самоврядування та захисту його економічних основ (№3118).

Фото без опису

Відповідно до законопроекту, районі та обласні ради не зможуть одноосібно змінювати місце реєстрації комунальних підприємств, установ, організацій. Для цього їм знадобиться дозвіл сільських, селищних, міських та районних в містах рад, на території яких ці заклади знаходяться. Крім того, законопроект пропонує змінити місцезнаходження комунальних підприємств, установ, організацій на фактичне місце ведення діяльності чи розташування головного офісу.

«Протягом 2018-2019 років у окремих областях спостерігається негативна тенденція руйнування усталених економічних зав’язків через штучну зміну місцезнаходження комунальних підприємств, установ та організацій, що знаходяться на балансі у відповідних обласних рад. Це призводить до того, що розташовані у обласних центрах комунальні заклади (в тому числі охорони здоров’я), перереєстровуються за межі населених пунктів, в яких проживає переважна частина кінцевих споживачів послуг відповідних закладів. При цьому фактичне місцезнаходження юридичних осіб залишається незмінним… Це призводить до порушення порядку сплати основного бюджетоутворюючого податку місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб», - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь