Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка»

Дата: 04.09.2020 11:32
Кількість переглядів: 841

Урядом прийнято постанову від 29.07.2020 №744  «Деякі питання реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», якою затверджено «Порядок та умови реалізації пілотного проекту «Монетизація одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» у 2020-2021 роках».

Фото без опису

Зазначеним порядком передбачено перерахування грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (далі – грошова компенсація) на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання батьків, у яких народилася дитина.

Розмір грошової компенсації становить 5 тисяч гривень.

Право на отримання грошової компенсації мають громадяниУкраїни, іноземці та особи без громадянства, які разом з дитиною на законних підставах проживають на території України, є її батьками, патронатними вихователями, прийомними батьками, батьками-вихователями, опікунами (якщо батьки відмовилися від новонародженої дитини в пологовому будинку (відділенні), перинатальному, неонатальному центрі (далі - отримувач) і забезпечують належні умови для догляду за нею та її виховання.

Грошова компенсаці не виплачується у разі:

  • відмові від новонародженої дитини;
  • відбування матір’ю покарання у місцях позбавлення волі та подальшого перебування новонародженої дитини в будинку дитини при установі виконання покарань;
  • смерті новонародженої дитини в пологовому будинку;
  • отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну живонароджену дитину для придбання: дитячих товарів (засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, зокрема підгузків, серветок, дитячого одягу та взуття, дитячого харчування, дитячого посуду, дитячих іграшок, текстилю для дітей, у тому числі рушників, ковдр) та товарів для породіллі (прокладок для лактації, прокладок післяпологових).

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на спеціальний рахунок отримувача, відкритий в акціонерному товаристві комерційний банк «ПриватБанк» на підставі укладеного між Мінсоціполітики та банком договору про взаємодію.

Призначення грошової компенсації здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за місцем проживання або місцем перебування отримувача, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Для призначення грошової компенсації отримувач подає:

  • заяву, за затвердженою формою із зазначенням реквізитів спеціального рахунка;
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • довідку з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» (у разі народження дитини у 2020 році).

Перерахування коштів грошової компенсації здійснюється шляхом зарахування на поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку, для подальшого їх перерахування на спеціальні рахунки отримувачів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь