Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реорганізація громад і районів – інфографіка до законопроекту

Дата: 08.09.2020 17:19
Кількість переглядів: 704

Влітку цього року рішеннями Уряду і Парламенту в Україні створено 1469 територіальних громад і 136 районів. Отже, як і планувалося, 25 жовтня місцеві вибори пройдуть вже на новій територіальній основі. Але щоб реорганізувати органи місцевого самоврядування в нових громадах і райдержадміністрації в нових районах, Верховна Рада має прийняти законопроект №3651, який врегулює питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та інших зобов’язань.

«Уряд ще у червні запропонував, як реорганізувати громади і райони після створення нового адміністративно-територіального устрою. Тоді разом з проектом постанови про нові райони №3650 у парламенті був зареєстрований урядовий законопроект №3651, який встановлює усі необхідні процедури. Профільний комітет Верховної Ради минулого тижня вже підтримав законопроект, і дуже важливо, щоб народні депутати прийняли його до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, тобто – максимум до середини листопада», - зазначив у коментарі порталу «Децентралізація» заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Щоб ще раз нагадати про важливість законопроекту №3651, портал «Децентралізація» спільно з Мінрегіоном розробили інфографіку, де перелічені основні питання, які має врегулювати цей проект закону:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь