Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

12 вересня - День фізичної культури і спорту!

Дата: 09.09.2020 11:31
Кількість переглядів: 932

Фізична культура і спорт об’єднують людей різного віку, професій, переконань і національностей, дарують відчуття повноти життя, загартовують волю і характер. Саме фізична культура і спорт продовжують залишатися надійним джерелом гарного настрою, оптимізму і здорового способу життя. Тож, відповідно Указу Президента № 340/94 від 29 червня 1994 року у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів, активістів спорту - День фізичної культури і спорту.

Фото без опису

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства. І сьогодні фізична культура і спорт є невід’ємною частиною сучасного способу життя, соціального і культурно-морального розвитку населення, важливим чинником зміцнення здоров'я кожного громадянина нашої держави і Коростенщини зокрема.

Фото без опису

Наш Коростенський район багатий своїми спортивними традиціями, які, нажаль, в зв’язку з карантинними обмеженнями неможливо реалізувати в цьому році в повному обсязі. Проте зі сторінок газети саме в переддень свята хочеться згадати те краще, що в нас є, подякувати людям, які чи то своєю професійною діяльністю, чи то за покликом серця сприяють, підтримують і розвивають фізкультурно-спортивний рух в районі.

Фото без опису

Так, щорічними вже стали спартакіада школярів з різних видів спорту, змагання з футболу серед на призи «Шкіряний м’яч», змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки, воєнізованого кросу серед допризовної молоді, гра-змагання «Тато, мама, я – спортивна сім'я», змагання з футболу серед команд сільських рад та підприємств району на Кубок ім. Гетьмана Вигівського, змагання з міні-футболу на Кубок Миру під гаслом «В ім’я життя на землі», змагання з волейболу серед команд загальноосвітніх шкіл району на Кубок пам’яті воїна-інтернаціоналіста Віталія Селезньова, турнір з тенісу настільного на Кубок відмінника освіти, фаната спорту, тренера Ушомирської ДЮСШ Коржука Анатолія Сергійовича, турнір з волейболу на Кубок Мужчука Володимир Володимирович, традиційний турнір з волейболу на Кубок кандидата в майстри спорту Рака Л.П., районні змагання з волейболу серед чоловічих команд на Кубок Героя Радянського Союзу Абдули Усенова, чемпіонат району з футболу, турнір з міні-футболу з нагоди Дня Святого Миколая та ряд інших спортивних заходів. Команди району є активними учасниками обласних змагань з різних видів спорту. Перелік чималенький і за всіма назвами заходів стоять люди: одні – як учасники, другі – як тренери, треті – як спонсори та меценати. А куди ж без вболівальників, груп підтримки?!

Фото без опису

Завжди допомагають втілити в життя будь – які ініціативи в напрямку розвитку фізичної культури та спорту в районі народний депутат України Володимир Арешонков, депутатський корпус Коростенської районної ради, який періодично спрямовує частину коштів на проведення заходів в рамках Програми розвитку фізичної культури і спорту. Підтримують своїх місцевих спортсменів та любителів спорту, сприяють в проведенні районних змагань, турнірів, спартакіад голова Ушомирської ОТГ Людмила Мала, заступник голови Горщиківської ОТГ Микола Литвинчук, голови Бехівської сільської ради Ігор Конюх, Кожухівської сільської ради Світлана Васьківська, Новаківської сілької ради Ніна Гилюк., в.о. старости с. Давидки Володимир Вигівський. Велику підтримку розвитку футболу та волейболу в районі надають директор ТДВ «Коростенський щебзавод» П.З.Савінський, голова Коростенської міськрайонної Спілки ветеранів Афганської війни та воїнів- інтернаціоналістів О.П.Ситнік, приватні підприємці Гречко В.Д., Загляда Л.І., Вербицький С.В.

Фото без опису

І, звичайно, не можна не відзначити вчителів, тренерів, ветеранів фізкультурно-спортивного руху, які гідно продовжують традиції з виховання вольової, фізично загартованої, цілеспрямованої та здорової молоді. Це справжні ентузіасти та сподвижники спорту, що сповна віддаються справі свого життя: вчителі фізичної культури Пашинський П.Г. з Васьковицького ліцею, Прохоренко Г.І. з Меленівського НВК, Мольдерф О.С. з Малозубівщинської СЗШ та Пісочнюка В.О. з Холосненської СЗШ, очільник Ушомирської ДЮСШ С.Я.Дмитренко та тренери закладу А.С.Коржук, Ж.В.Широких, В.В.Ліщенко, О.С.Мольдерф. Особливою постаттю в плеяді тренерів і викладачів виокремлюється кандидат у майстри спорту з волейболу, учасник трьох спартакіад України, суддя національної категорії, почесний ветеран волейболу України Володимир Мужчук.

Користуючись нагодою, від щирого серця вітаємо спортивну громаду Коростенщини з Днем фізичної культури і спорту! Бажаємо усім, хто присвятив своє життя великій справі, яка символізує молодість, велич духу і мужність, сприяє розвитку фізкультурно-спортивного руху, наслідує кращі традиції видатних спортсменів заради здорового та щасливого майбутнього, хто безмежно захоплений фізичною культурою і не стоїть осторонь виру спортивного життя – міцного здоров’я, бадьорості духу, вдалих стартів і нових яскравих перемог! Нехай Ваш приклад буде поштовхом для масового розвитку фізичної культури та спорту, взірцем для юних жителів Коростенщини, а Ваші досягнення і далі примножують славу і авторитет нашого краю та України!

                                                     Сектор культури, молоді та спорту

Коростенської районної державної адміністрації

та районна організація ВФСТ “Колос


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь