Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Процес децентралізації знаходиться на фінішній прямій

Дата: 18.09.2020 10:35
Кількість переглядів: 738

Ми живемо в дуже непростий час – час епохальних змін. Держава взяла курс на децентралізацію, що тягне за собою реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади, – фактично повне переформатування діючої системи управління. Нині процес децентралізації знаходиться на фінішній прямій.

Фото без опису

Відповідно до Розпорядження КМУ від 15.04.2020 №481-р «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Житомирської області» до складу Коростенської об’єднаної територіальної громади мають увійти: м. Коростень, Берестовецька, Бехівська, Васьковицька, Дідковицька, Каленська, Кожухівська, Малозубівщинська, Мединівська, Межиріцька, Михайлівська, Новаківська, Обиходівська, Сарновицька, Сингаївська, Стремигородська, Ходаківська, Холосненська та Хотинівська сільські ради.

Звісно, цей процес непростий та потребує не лише бажання об’єднатися. Важливо чітко зрозуміти яким чином буде організована подальша співпраця, співіснування вищеназваних громад.

Запитань чимало. Серед них: юридичні питання, пов’язані з процедурою реорганізації органів місцевого самоврядування після добровільного об’єднання; кадрові питання; питання формування та виконання бюджету ОТГ; інвентаризації майна органів місцевого самоврядування, що об’єднуються; передача майна та зобов’язань в раду ОТГ; запитання щодо здійснення процедур державних закупівель та багато інших.

Фото без опису

Саме тому, 16 вересня в залі засідань Коростенського міськвиконкому відбулась робоча зустріч керівництва м. Коростень, Коростенського району з головами та секретарями сільських рад району, а також керівниками різних структурних установ району та міста.

Було піднято ряд важливих питань подальшої співпраці, обговорено всі основні питання, що стосуються проведення визначених законодавством норм формування територій громад.

Важливо зауважити, що на сьогоднішній день неабияк ускладнюють процес об’єднання і місцеві вибори, які відбудуться в Україні 25 жовтня 2020 року.

Фото без опису

Зрозуміло, що в залі засідань 16 вересня взяли участь люди, які можливо будуть переобрані. Та сьогодні саме вони відповідають за фінальний процес децентралізації, процес об’єднання 19 громад міста та району в один великий організм, що продовжить життя далі, якби не пройшли вибори і кого б не обрали.

«За цим процесом в першу чергу стоять люди, жителі громад, що об’єднуються, які мають і надалі отримувати заробітню плату, мати вільний доступ до соціальних та адміністративних послуг, можливість отримати всі необхідні документи, довідки і так далі. Тому всі відповідальні особи мають чітко та з повною віддачею працювати до останнього свого робочого дня на своїх посадах і зробити все аби об’єднання пройшло в рамках Закону», – сказав голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк.

Відзначимо, що передував зустрічі керівників міста та району проведений аналіз всіх напрямків життєдіяльності та розвитку Коростенського району – культури та спорту, освіти, регіональної діяльності, фінансів, соціальних служб, управління соціальної політики, цивільного захисту населення тощо. Він був узагальнений в Коростенській районній державній адміністрації та наданий до Коростенської міської ради.

«Така робоча зустріч пройшла вперше. На жаль, не були запрошені депутати Коростенської районної та Коростенської міської ради. Та все ще попереду. На зустрічі 16 вересня було піднято ряд важливих питань і ми маємо спільно знайти на них рішення та повідомити про них загал. А попереду в нас багато роботи. В тому числі і зустріч з сільськими радами району, які об’єднались із вже існуючою Ушомирською сільською радою», – підсумував Юрій Тарасюк.

Управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації

Фото Коростень Офіційний Інформаційний



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь