Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#Децентралізація: після місцевих виборів Держгеокадастр передасть громадам всі державні сільгоспземлі

Дата: 27.09.2020 09:15
Кількість переглядів: 724

Після місцевих виборів, які призначені на 25 жовтня 2020 року, територіальним громадам передадуть у власність всі землі сільськогосподарського призначення, які сьогодні перебувають у державній власності. Це понад 2 млн га земель.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко в ефірі каналу “Україна 24”.

“Ми підхід спростили. Після місцевих виборів Держгеокадастр передасть всі землі територіальним громадам. Мова йде про понад 2 млн гектарів землі”, – зазначив він.

Як пояснив Роман Лещенко, передача земель відбуватиметься за ініціативи Держгеокадастру. Таке рішення має вирішити проблему половинчастих підходів у реалізації земельних відносин, які склалися з 2018 року, коли частині громад передали землі, а частині – ще ні. Більше того, самі громади не поспішають отримати таку землю у власність, і саме на цих землях, що мають належати громадам, сьогодні відбуваються зловживання.

“Це відповідальність безпосередньо громад. Вони зобов’язані зареєструвати цю землю. А поки земля у “підвішеному” стані, тут є можливості для маніпуляцій і тіньового обробітку землі на договорах про спільну діяльність”, – додав Роман Лещенко.

За словами голови Держгеокадастру, досі не зареєстрували права на земельні ділянки 25 об’єднаних територіальних громад.

“У нас формується новий територіальний устрій, де є область, район і громада. Землі за межами населених пунктів ми передаємо громадам. Вони будуть безпосередніми титульними власниками, вони реєструють її в комунальній власності, і лише громада, а не чиновник у Києві, визначає долю цієї землі”, – пояснив Роман Лещенко логіку рішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь