Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Коростенському "Бабиному Яру" вшанували пам'ять жертв Голокосту

Дата: 29.09.2020 12:58
Кількість переглядів: 998

29 вересня згадують одну з трагічних сторінок історії України – масових розстрілів 29 – 30 вересня 1941 року у Бабиному Яру в Києві. Свої "Бабині Яри" були практично в кожній з окупованих нацистами області України. Не виняток і Коростенський район.

Нагадаємо, що в селі Купище, Коростенського району на території Ушомирської об’єднаної територіальної громади в пам’ять про розстріялних, замородованих євреїв на місці трагедії у 2005 році Військово-історичним інститутутом і музеєм Міністерства оборони Угорщини, Єврейським Фондом України.було встановлено меморіал.

Про події, що стались на цьому місці, ми вже розповідали в матеріалі 77 років тому 29 квітня в селі Купище було скоєно масове вбивство євреїв.

Як і в ті далекі часи над деревами і в кар'єрах шумить вітер, а жителі Коростенщини розповідають моторошні історії про страшні часи Голокосту. Кров холоне в жилах, коли в голові спливає плач жінок, дітей, нелюдські знущання і винищення цілої нації через ідею як би ідеального світу.

Саме тому сьогодні хвилиною мовчання вшанували пам'ять замучених і розстріляних жителів району Ушомирській сільський голова Людмила Мала, заступник голови Коростенської районної державної адміністрації Артем Майданик, заступник голови Коростенської районної ради Віктор Кутішенко, в.о. старости Купищенської сільської ради Петро Глущено. До пам'ятників жертв Голокосту поклали квіти і камінці (за єврейською традицією на могили кладуть саме камінці).

Хай світла пам'ять замучених буде грізною пересторогою добра та застереженням про небезпеки, що таять у собі ненависть, фанатизм, расизм і упередженість.

Наталія Колєнова,

старший інспектор управління регіональної діяльності

Коростенської районної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь