Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Благодатна сила сімейного тепла

Дата: 29.09.2020 19:51
Кількість переглядів: 629

Є в нашому районі люди, котрі здійснили дуже благородну справу, яку по праву можна назвати найважливішою у їхньому житті: вони подарували любов і турботу дітям, які залишилися з різних причин без батьківської опіки. Сьогоднішня наша розповідь про одну з прийомних родин – сім’ю Бойко із Зубівщини, в яких побували перед Днем усиновлення разом з директором Коростенського районного центру соціальних служб Любов’ю Барановською.

Фото без опису

Олена Василівна і Валерій Павлович виховують у любові і взаємоповазі 14-річного Миколу і 17-річну Ярославу. Коли вони вирішили до себе в сім’ю прийняти дівчинку, в них уже був маленький Миколка. Звернулися в районний центр соціальних служб, і директор Любов Барановська допомогла їм зустрітися з маленькою дівчинкою Ярославою, якій не було й 4 років і вона потребувала батьківської опіки. Так була створена прийомна сім’я.

Час лине швидко. І сьогодні Ярослава вже студентка Житомирського державного університету імені Івана Франка, вчиться на історичному факультеті. Прийомні батьки пишаються нею, радіють, що вступила до вузу і бажають, щоб збулися її найкращі мрії. Любов Барановську, директора районного центру соціальних служб, установи, яка здійснює соціальний супровід сім’ї, успіхи дівчини радують не менше. Адже всі роки вона проводила профорієнтаційну роботу з дівчиною, наголошуючи їй на значенні освіти в житті людини. Любов Петрівна каже, це яскраве підтвердження тому, що і діти з прийомних родин досягають успіху, бо вони оточені любов’ю, розумінням і підтримкою.

Фото без опису

Директор Малозубівщинської школи Світлана Станіславська, до якої ми звернулись за коментарем, охарактеризувала випускницю школи Ярославу Александрович як врівноважену і старанну. До вчителів вона ставилась з повагою, як до наставників, які дійсно сіють добре і розумне. Безперечно, цей посил ішов від батьків, які її виховували. Водночас вони забезпечували дитину усім необхідним для навчання, сприяли тому, щоб вона брала участь у різних шкільних заходах. Тож професійність педагогів, старанність учениці, турбота батьків і посприяли її вступу до вузу.

Фото без опису

Коли ми були в родині Бойків, вони багато розповідали нам про Миколу і Ярославу, ділилися спогадами про те, як вони зростали, показували багато фотографій із сімейних свят, із шкільних заходів. А ще ми дізнались, що Микола охоче з татом з технікою розбираються, крім того, хлопець любить коней. Ярослава ж навчилась біля мами гарно готувати, і її борщ смакує усій сім’ї. Було приємно спілкуватися з цією родиною, де чоловік з дружиною невтомно працюють, гарно господарюючи, щоб забезпечити і себе, і дітей. Їх вони зігріли сімейним теплом. І лише слова вдячності хочеться сказати на адресу цих батьків, які дарують дітям теплом свого серця, а відтак збагачують цей світ добром.

Висловлюю Вам велику вдячність за Ваш життєвий подвиг, за небайдужість до дитячої долі, за те, що допомогли дитині знайти свою сім’ю, подарували віру та надію на краще майбутнє, – сказала директор Коростенського центру соціальних служб Любов Барановська. – Нехай у Вашій домівці завжди панують спокій і затишок, а життя буде безхмарним та щасливим. Нехай прийняте Вами рішення про створення прийомної сім’ї стане одним із найкращих рішень у Вашому житті! Нехай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть Вам у будівництві міцного довголіття власної родини!

Оксана Климчук,

газета "Древлянський край"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь