Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Консультації з громадськістю та стейкголдерами: методично-практичні рекомендації

Дата: 01.10.2020 13:42
Кількість переглядів: 549

Експерти та учасники Програми “Добре врядування” розробили Методично-практичні рекомендації та Положення про проведення органами місцевого самоврядування консультацій з громадськістю та заінтересованими сторонами (стейкголдерами).

Фото без опису

Рекомендації ґрунтуються на принципах доброго демократичного врядування, досвіді проведення Аспен Інститутом Київ консультацій зі стейкголдерами реформи децентралізації з жовтня 2019 по квітень 2020, враховують нормативне регулювання консультацій з громадськістю та кращі міжнародні практики по залученню заінтересованих сторін при розробці політики.

Додатками до Рекомендацій є Положення про проведення консультацій, а також приклади рішень тих органів місцевого самоврядування, що активно впроваджують інструмент консультування, варіанти нормативних та організаційно-розпорядчих документів, необхідних для комплексного забезпечення проведення консультацій.

Положення визначає основні засади організації та проведення органами місцевого самоврядування консультацій з питань, віднесених до їхньої компетенції, містить окремий розділ, присвячений консультуванню з заінтересованими сторонами, що є новелою для українських практик врядування.

Після місцевих виборів  25 жовтня 2020 р. в Україні функціонуватимуть 1441 сільська, селищна, міська рада (замість 10147 станом на 01.01.2015 р.) зі значним колом децентралізованих повноважень, збільшеним ресурсом та відповідальністю за результати місцевого розвитку, ефективність місцевої політики, надання якісних послуг жителям територіальних громад.

Консультації як інструмент демократії участі підвищують довіру до влади та її ефективність, формують відчуття причетності та відповідальності прийняті рішення, дозволяють налагодити ефективний діалог між владою та громадою, підвищити рівень прозорості, прогнозованості, обґрунтованості та якості рішень, які ухвалюються органами місцевого самоврядування.

Ознайомитися з Методично-практичними рекомендаціями можна за посиланням, з Положенням – за посиланням.

Експерти та учасники Програми “Добре врядування” можуть надавати консультативну підтримку при впровадження в громадах інституту консультування, контактна особа з питань реалізації пропозиції щодо консультування – Олена Фоміна, менеджерка Програми “Добре врядування”, email of@aspeninstitutekyiv.org.

Більше інформації про Програму – за посиланням.

Довідково. Програма «Добре врядування» розвивається за підтримки гранту від Luminate та National Endowment for Democracy.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь