Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Децентралізація: нова редакція закону про місцеві державні адміністрації. ІНФОГРАФІКА

Дата: 06.10.2020 12:58
Кількість переглядів: 500

Сьогодні, 06 жовтня, робоча група з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні, створена Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, розглядатиме нову редакцію закону «Про місцеві державні адміністрації».

Фото без опису

Щоб нагадати, навіщо і які основні зміни пропонує законопроєкт, портал «Децентралізація» спільно з Мінрегіоном підготували тематичну ІНФОГРАФІКУ.

«Серед головних наших пропозицій, викладених у законопроєкті, – розмежування повноважень ОДА та РДА, нові підходи до формування структури місцевих державних адміністрацій. Ми передбачаємо, що підрозділи держадміністрацій формуватимуться за трьома напрямками. Перший напрямок – виконання делегованих повноважень районних та обласних рад. Так, це суперечить європейській практиці, але до внесення змін до Конституції, ми, на жаль, не можемо впровадити іншу модель. Другий напрямок – координація діяльності терпідрозділів ЦОВВ. Третій – забезпечення законності», – прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь