Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Багатодітна родина з Коростенського району матиме власне житло

Дата: 07.10.2020 16:23
Кількість переглядів: 837

Право на житло є одним із основних майнових прав дитини. Особливість житлових прав дитини полягає в тому, що діти самостійно не можуть задовольнити власну житлову потребу, управляти житлом та захистити свої права на житло.

Фото без опису

Держава  зобов’язує органи опіки та піклування здійснювати контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житлових прав дітей. Саме тому служба у справах дітей Коростенської районної державної адміністрації спільно з іншими суб’єктами соціальної роботи провели кропітку роботу щодо придбання житлового будинку  багатодітною малозабезпеченою одинокою матір’ю, яка перебуває у складних життєвих обставинах.

Будинок, у якому до цього часу проживала матір і семеро дітей, має аварійний стан, потребує капітального ремонту та значних грошових вкладень, не може забезпечити задоволення індивідуальних потреб дітей відповідно до їх віку, статі, стану здоров’я, особливостей розвитку, що свідчить про необхідність придбання нового житла.

Фото без опису

Задля досягнення поставленої мети спеціалістами служби у справах дітей було проаналізовано житловий ринок того населеного пункту, де проживає родина, залучено інших суб’єктів соціальної роботи (органи місцевого самоврядування, Коростенський районний центр соціальних служб, управління соціальної політики, медичні працівники) до пошуку комфортного та затишного житла, проведено зустрічі із продавцями, огляд запропонованих варіантів, збір необхідних документів тощо.

Результатом проведеної роботи є укладання договору купівлі-продажу житлового будинку та земельної ділянки на ім’я матері зазначеної родини.

Відтепер вони мають житло на праві власності та будуть проживати в ньому.

Бажаємо сім’ї затишку та радісного проживання в новій оселі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь