Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Велике будівництво на Житомирщині: Робимо медицину доступною для кожного, – Віталій Бунечко на відкритті амбулаторії. ВІДЕО

Дата: 21.10.2020 11:28
Кількість переглядів: 489

20 жовтня під час робочої поїздки до Ємільчинського району голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у відкритті амбулаторії на 1-2 лікаря з житлом у с.Підлуби. 

“Надзвичайно приємно сьогодні знаходитися в Ємільчинській громаді у Підлубах. Так і має виглядати сьогодні сільська медицина — з сучасною амбулаторією, новим службовим автомобілем та чудовим лікарем. Робимо медицину доступною для кожного. Наша головна мета — добудувати все, що розпочали”, — зазначив Віталій Бунечко.

Будівництво амбулаторії, розпочате ще у 2018 році, завершено в рамках реалізації у 2020 роціНаціональної програми “Велике будівництво”, ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським.

Проєктом було передбачено будівництво одноповерхової будівлі загальною площею 320,0 м квЖитлова зона (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові). Зона для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

За інформацією Департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА, загальна кошторисна вартість амбулаторії складає 8949,665 тис. грн, із них 8037,353 тис. грн – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, та 912,312 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету. 

Залишок станом на 01 січня 2020 року склав 4535,796 тис. грн, із них 3623,484 тис. грн – кошти субвенції та 912,312 тис. грн – співфінансування з місцевого бюджету. 

Касові видатки у 2020 році станом на 19 жовтня становлять 1612,322 тис. грн. субвенції. Кошти місцевого співфінансування виділені в повному обсязі та будуть терміново освоєні разом із невикористаними коштами Субвенції.

У зв’язку з технічною помилкою при розробленні проєкту будівництва в частині місцезнаходження (адреси) об’єкту замовником було отримано нові містобудівні умови та обмеження і технічні умови для виправлення помилки шляхом коригування проєктної документації. У зв’язку з цим та отриманням нової експертизи було скреговано загальну кошторисну вартість будівництва (зменшено на 173,450 тис. грн). На Мінрегіон було подано відповідне клопотання щодо внесення змін до наказу, вже отримано погодження. 

У зв’язку зі зміною технічних умов та коригуванням загальної кошторисної вартості 15 липня 2020 року було оголошено нові тендерні торги, які завершились 14 серпня. З ТОВ «АРТХАУС» укладено новий договір підряду.

Наразі усі будівельні роботи по об’єкту завершені, включаючи внутрішнє та зовнішнє опорядження, облаштування інженерних мереж та благоустрій території. Амбулаторію оснащено меблями та медичним обладнанням.

До ДАБІ подано відповідну документацію для оформлення сертифікату про готовність амбулаторії та введення її в експлуатацію.

Нагадаємо, що увійшли в активну стадію будівництво нової амбулаторії у селі Сінгури тароботи з реконструкції приймального відділення в КНП «ЦРЛ».

Довідково. За Програмою «Велике будівництво» у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь