Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

3 листопада - День інженерних військ України та День ракетних військ і артилерії України

Дата: 03.11.2020 08:00
Кількість переглядів: 579

3 листопада в Україні відзначається День інженерних військ. Він затверджений Указом Президента 27 жовтня 1999 року № 1399/99 на знак видатних заслуг саперів, ветеранів та воїнів-інженерів України. Щороку інженерні війська залучаються до ліквідації наслідків стихійних лих, зокрема, повеней в Західних регіонах України, захисту мостів і гідротехнічних споруд під час льодоходу, проведенні рятувальних робіт.

Фото без опису

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва. Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.

Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання висококласної, професійної інженерії, ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Військові інженери, ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.

У День інженерних військ України, День ракетних військ і артилерії незалежної України ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою трудову діяльність і свій громадянський обов’язок з розробками і виробництвом цієї високотехнологічної техніки, на адресу тих, хто зараз несе свою вахту на бойовому посту, на адресу ветеранів ракетників і артилеристів. Зі святом Вас і глибокий Вам уклін! Зі святом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь