Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Законопроєкти у сфері поштового зв’язку важливі для виконання Угоди про асоціацію з ЄС, – Владислав Криклій

Дата: 11.11.2020 12:02
Кількість переглядів: 268

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкти, спрямовані на підвищення ефективності роботи пошти. Це законопроекти № 4353 “Про внесення змін до Закону України “Про поштовий зв’язок” та № 4354 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в галузі поштового зв’язку”.

Фото без опису

Законопроєкти були розроблені народними депутатами – членами Комітету з питань транспорту та інфраструктури за активної участі Міністерства інфраструктури та АТ “Укрпошта”.

“Чинний Закон “Про поштовий зв’язок” був прийнятий ще у 2002 році та наразі вже давно застарілий. Зареєстровані у Верховній Раді законопроекти не лише врегульовують низку питань щодо надання сучасних і доступних поштових послуг населенню, але є дуже важливими для України в євроінтеграційному напрямі. Вони гармонізовані з нормами ЄС і розроблені на виконання Угоди про асоціацію. Серед ключових перспектив, які відкривають законопроєкти − введення електронної марки, боротьба з контрабандою та низка нововведень, які дозволять суттєво осучаснити поштовий зв’язок в Україні та модернізувати поштову інфраструктуру”, – зазначив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У свою чергу генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський зазначив, що прийняття нової редакції закону про поштовий зв’язок дозволить запровадити новий формат доставки у поштові скриньки, стимулювати їх масштабне оновлення та покращити якість поштових послуг в цілому.

“Уже протягом найближчих кількох років після прийняття закону ми прогнозуємо оновлення 50% міських абонентських скриньок. Крім зручності послуг, усі ці заходи у комплексі убезпечать наших клієнтів та працівників на період пандемії, адже ходити у відділення за відправленнями чи контактувати з листоношею потрібно буде значно рідше. Дякуємо членам Комітету з питань транспорту та інфраструктури, а також всім депутатам, які ініціювали та працювали над законопроектами”, − сказав Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше спільно з авіакомпаніями Авіалінії Антонова та Windrose Airlines Укрпошта запустила програму чартерних рейсів до США для швидкої та безперебійної доставки відправлень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь