Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Фахівці Держпродспоживслужби Житомирщини здійснили понад тисячу обстежень закладів освіти щодо стану організації протиепідемічних заходів

Дата: 11.11.2020 12:28
Кількість переглядів: 263

З початку запровадження адаптивного карантину фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснили 901 позапланову (в т.ч. комісійно) перевірку закладів дошкільної освіти, понад 1000 обстежень закладів загальної середньої освіти щодо стану організації протиепідемічних заходів та виконання рекомендацій, викладених у постановах Головного державного санітарного лікаря України № 50 від 22.08.2020 та № 55 від 22.09.2020 року.

Фото без опису

У ході кожної п’ятої перевірки фахівці Держпродспоживслужби зафіксували порушення у сфері санітарного законодавства. Найпоширеніші з них: непроведення температурного скринінгу працюючого персоналу та дітей, відсутність адаптивних графіків проведення прогулянок та занять з метою недопущення об’єднання (змішування) груп, недостатня наявність антисептиків та дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту тощо).

З боку Держпродспоживслужби було підготовлено та направлено приписи з пропозиціями про усунення виявлених порушень; 18  адресовано до закладів дошкільної освіти та 68 – до закладів загальної середньої освіти. Крім того, до  адміністративної відповідальності у вигляді вжиття штрафних санкцій було притягнуто 47 відповідальних осіб.

На сьогодні в Житомирській області в умовах адаптивного карантину функціонує 521 з 636 закладів дошкільної освіти та 611 з 674-х закладів загальної середньої освіти (в т.ч.199 повноцінна форма, 412 – на дистанційній формі навчання), тому моніторингові обстеження за участю фахівців Держпродспоживслужби тривають.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь