Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ольга Стефанішина: Креативні індустрії і освітній простір – це форпости європейської інтеграції

Дата: 20.11.2020 09:41
Кількість переглядів: 325

Україна має працювати над інтеграцією в культурний європейський простір креативних індустрій. Це відкриє доступ до великої економіки, інвестицій, реклами, сприятиме розвитку малого й середнього підприємництва.

Фото без опису

На цьому наголосила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час форуму “Креативна Україна – 2020”.

За її словами, з 2014 року креативні індустрії, освітній і культурний простір є сферами на які Європейський Союз звертає особливу увагу завдяки їхньому впливу на розвиток міжлюдських контактів. Відтак, після отримання безвізового режиму з ЄС саме культурні індустрії були у фарватері всіх трансформацій. А для України відкрилась можливість долучатися до різних напрямків в рамках програми ЄС “Креативна Європа” та культурних обмінів.

“Сьогодні Україна має потужну політику щодо діджиталізації, а також величезний прогрес щодо виконання Угоди про асоціацію. Ми єдина країна поза межами ЄС, яка веде переговори про доступ до внутрішнього ринку ЄС, єдина країна, яка долучилась до розвитку зеленої економіки та єдина країна, яка використовує і має членство у великій кількості програм і агентств Європейського Союзу. Усе це зміна наративу і розуміння того, що Україна є потужною країною зі значним потенціалом і можливостями, які ми можемо запропонувати. І, важливо, що нас там хочуть бачити” – сказала Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр також зазначила, що креативні індустрії, які формуються в Україні, потребують підтримки від держави. І, що креативні індустрії на шляху до формату абсолютно самостійного бізнесу з колосальними інвестиційними бюджетами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь