Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До Меморіалу Зимового походу знову лягли квіти пам’яті

Дата: 20.11.2020 14:01
Кількість переглядів: 503

Сьогодні в селі Базар Народицького району Житомирщини заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Володимир Федоренко, голова Коростенської районної державної адміністрації Юрій Тарасюк, його заступник Артем Майданик, заступник голови Коростенської районної ради Віктор Кутішенко, голова Народицької райдержадміністрації Ярослав Можар, голова Малинської райдержадміністрації Сергій Кириченко взяли участь у вшануванні пам’яті вояків похідної групи армії УНР, розстріляних тут 99 років тому.

Фото без опису

Другий Зимовий похід, організатори якого мали на меті підняти в Україні антибільшовицьке повстання, почався 4 листопада 1921 року. Волинська група, подолавши опір радянських прикордонників, перетнула польсько-український кордон в районі Олевська. Але сили були надто нерівні. 17 листопада в бою біля села Малі Міньки, що поряд з Базаром, повстанці були розбиті. Частина групи потрапила в полон. Перейти на службу до Червоної армії вони відмовилися. 21 листопада 359 бійців було розстріляно. 2000 року на могилі відкрито меморіал, споруджений за кошти українців Великої Британії.

Фото без опису

До Меморіалу Зимового походу напередодні трагічної дати знову лягли квіти пам’яті, що символізують рейд у вічність, який назавжди залишиться в серцях і душах патріотів України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь