Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Збережи ялинку в лісі!

Дата: 08.12.2020 15:19
Кількість переглядів: 817

Наближаються новорічні свята, а отже багатьом захочеться створити в своїй оселі святкову атмосферу і прикрасити новорічну ялинку. Ми не примушуємо відмовитись від цього задоволення, але хочемо дати декілька порад, дотримуючись яких можна зменшити шкоду для навколишнього середовища.

Фото без опису

Кожного року, за офіційною статистикою, до новорічних свят в Україні вирубуються мільйони молодих саджанців сосни, ялини та ялиці, ще сотні тисяч дерев варварським чином позбавляються верхівки (зовні схожої на молоде деревце). Такою кількістю лісових культур, за підрахунками природоохоронців, можна засадити сотні гектарів лісу щорічно.

Незаконні вирубки новорічних ялинок несуть шкоду екології та збитки для держави.

Найвідоміша альтернатива живій ялинці – штучна ялинка. Вона звісно коштує дорожче ніж жива, проте вона може бути використана ще багато років і її точно ніхто не рубав. Тим більше, асортимент штучних ялинок значно більший ніж асортимент живих. З такої ялинки не обсипається хвоя і не крапає липка смола.

Крім того, лісова охорона ДП «Коростенський лісгосп АПК» попереджає, що за самовільні порубки чинне законодавство передбачає адміністративну відповідальність у декілька сотень гривень штрафу, додатково сплачується збиток завданий державі, який іноді може сягати декілька тисяч гривень в залежності від віку дерева.

Але найкраще для довкілля – милуватись живою ялинкою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь