Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд та ЄІБ підписали угоди на загальну суму 640 млн євро

Дата: 10.12.2020 10:20
Кількість переглядів: 265

Україна отримає 640 млн євро від Європейського інвестиційного банку для соціально-економічного розвитку східних областей, розвиток міського транспорту й модернізацію транспортної інфраструктури. Відповідні кредитні угоди Уряд України та ЄІБ підписали 9 грудня.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ці кошти допоможуть Україні розвивати економіку та стале суспільство, зокрема у східних областях країни.

«Відновлені об’єкти інфраструктури на сході України, реконструкція та вдосконалення доріг у Луганській області, сталий громадський транспорт забезпечать економічні, екологічні та соціальні вигоди для громадян України на довгі роки», — зазначив очільник Уряду.

Прем’єр-міністр подякував Європейському інвестиційному банку за роки успішної співпраці, за підтримку України в часи пандемії COVID-19 та Європейському Союзу за додатковий грант на підтримку цих кредитів.

Як відзначив Президент ЄІБ Вернер Хойєр, завдяки реалізації цих проектів українці у містах та в сільській місцевості отримають вигоду від сучасних, безпечних і швидких дорожніх сполучень, а також нових можливостей для бізнесу.

«Відремонтовані школи, лікарні та якісні адміністративні послуги також допоможуть країні долати значні кризи на кшталт COVID-19 та підвищать економічну стійкість до серйозних викликів, як-от пандемія. Спільно з нашими партнерськими інституціями ЄС та за допомогою таких проектів банк ЄС сподівається підтримати Україну та допомогти їй зростати та розвиватися швидше і стійкіше на її шляху до ЄС», — сказав Вернер Хойєр.

Віце-президент ЄІБ Тереза Червінська зазначила, що завдяки трьом новим кредитним угодам Європейський інвестиційний банк вчергове підтверджує свої прагнення підтримувати зростання та розвиток України, а також її перетворення на ще краще місце для життя та ведення бізнесу.

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас зауважив, що відбудова інфраструктури для кращої роботи шкіл, лікарень, громадських центрів та житлових будинків — це ключовий компонент у підтримці ЄС соціального та економічного відновлення східних регіонів України. За його словами, інвестиції ЄС допоможуть місцевій владі у вибраних містах вдосконалити громадський транспорт для надання якісних транспортних послуг громадянам.

Підписані Урядом України та Європейським інвестиційним банком угоди передбачають:

  • 340 млн євро для відновлення інфраструктури та покращення умови життя й ведення бізнесу у постраждалих від військового конфлікту регіонах на сході України. Реалізація проекту сприятиме відновленню економіки і розвитку регіонів шляхом відновлення та модернізації об’єктів інфраструктури, зокрема адміністративних будівель, шкіл, медичних центрів і лікарень, державних доріг і мостів, а також комунальних послуг, водопостачання та водовідведення на підконтрольних Україні територіях в Донецькій та Луганській областях. Проект також буде реалізовано в Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях, на територіях міськрад інших областей, які приймають внутрішньо переміщених осіб.
  • 200 млн євро для покращення якості та надійності громадського транспорту в майже 20 містах України. Це допоможе модернізувати рухомий склад електричного громадського транспорту (трамваїв, тролейбусів, вагонів метро та електробусів), відновити та побудувати нову інфраструктуру громадського транспорту (трамвайні лінії, тролейбусні смуги, підстанції та депо). На сьогодні реалізацію проектів планується здійснювати у таких містах-учасниках проекту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці.
  • 100 млн євро для модернізації 183 км автомобільних доріг у Луганській області. Кошти будуть спрямовані на капітальний і поточний середній ремонти ділянок автошляхів: Чугуїв-Мілове, «Демино-Олександрівка»-Сватове-Лисичанськ-Луганськ, Танюшівка-Старобільськ-Бахмут.
  • Суттєві гранти від Європейського Союзу, що будуть надані у вигляді технічної допомоги, доповнять кредити ЄІБ та допоможуть у підготовці та управлінні проектами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь