Коростенська районна державна адміністрація
Житомирська область, Коростенський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна готується до переходу від традиційного перепису населення до сучасного перепису за реєстрами, – Олег Немчінов

Дата: 10.12.2020 10:43
Кількість переглядів: 291

09 грудня Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов разом з головою Державної служби статистики України Ігорем Вернером та представником Фонду ООН в галузі народонаселення Хайме Надалем підписав спільну заяву про створення робочої групи, яка працюватиме над розробкою комплексного проектного документа для переходу України від традиційного перепису населення до перепису за реєстрами у раунді переписів населення та житла 2030 року. Про це Олег Немчінов повідомив під час онлайн конференції «Перепис за реєстрами в Україні: виклики, можливості, подальші кроки».

Фото без опису

«Створення робочої групи із залученням міжнародних експертів – це важливий крок до підготовки якісного проведення перепису за реєстрами, визнання його результатів міжнародними партнерами України, цифрової трансформації держави та сучасної культури використання даних», – підкреслив Міністр.

Використання точних та актуальних даних про населення є критично важливим для ефективного врядування, формування державної політики та прийняття обґрунтованих рішень, розробки планів розвитку та виконання програм соціального добробуту, реагування на кризові ситуації та зниження ризиків, для соціологічних досліджень і аналізу ринків для бізнесу.

«Перехід на перепис населення за реєстрами містить численні переваги та можливості. Це зниження фінансових витрат, скорочення термінів проведення перепису, зменшення строків отримання результатів перепису населення, зниження навантаження на респондентів, можливість проводити перепис частіше, ніж раз на 10 років та інші», – зазначив Олег Немчінов.

Робота над проведенням перепису населення раунду 2030 року за реєстровим або комбінованим методом розпочалась на виконання Плану організації виконання Указу Президента України від 29 липня 2019 р. № 558 “Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг”, схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 14 серпня 2019 р. Для цього готуються відповідні документи про внесення змін до деяких законів України в сфері державної статистичної діяльності, зокрема до Закону України “Про Всеукраїнський перепис населення”.  Ці зміни врегулюють доступ органів державної статистики до необхідних для перепису населення персональних даних, які містяться у національних електронних інформаційних ресурсах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь